Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Ekonomiskt stöd

Vad kan vi söka och få för bidrag? Det är en av de vanligaste frågorna våra konsulenter får när de möter en idrottsförening. Svaret är, det finns massor av möjligheter att få resurser för att driva och utveckla en idrottsverksamhet och dess ledare, men det finns väldigt få möjligheter att få pengar för inköp av träningskläder, utrustning eller finansiering till att åka på turneringar eller läger, det vill säga ordinarie verksamhet.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 14:36

Vi har gjort en sammanställning över bidrag, stipendier, utmärkelser och andra möjligheter att få resurser till er förening.

Lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) och bidrag till specialidrottsdistriktsförbund (SDF-bidrag) fördelas i rena pengar.  Stöd från Idrottslyftet och Arvsfonden kräver att föreningen har en idé om någonting de vill utveckla, exempelvis locka fler tjejer till verksamheten, börja med en ny idrott i föreningen, förbättra idrottsanläggningen eller arbeta med integration.

Det finns också en rad utmärkelser att söka i samband med att en person eller förening gjort en särskild prestation, exempelvis en insats för fair play eller lyckats väldigt bra i en tävling.

I menyn hittar du information om de olika möjligheterna till stöd och bidrag.

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss