Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Sök stöd för att utveckla din förening

Vill din idrottsförening vidareutveckla sin verksamhet så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten? Idrottslyftet är medel som föreningen kan erhålla för att utveckla sin verksamhet i linje med den strategiska inriktning som Svensk idrott tagit beslut om, Strategi 2025. Medel kan också sökas för anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 16:16

Idrottslyftet - Verksamhetsutveckling

Idrottslyftet är medel som föreningen kan få för att utveckla föreningens verksamhet och göra den ännu bättre. Stödet har koppling till det strategiarbete som just nu pågår inom svensk idrott. Verksamheten ska följa Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott och idrottens idédokument Idrotten Vill. 

Kontakta en idrottskonsulent på Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna för en dialog om era idéer och behov, som vi sedan tillsammans kanske kan förverkliga.
Exempelvis utvecklingsarbeten eller föreningsutbildningar.

Alla föreningar som beviljas medel från Idrottslyftet ska genomföra en utvecklingskväll/dag om Strategi 2025. En konsulent kommer till er och leder arbetet tillsammans med föreningens medlemmar.

Se även hur ditt Specialidrottsförbund (SF) valt att fokusera på Idrottslyftet via respektive SF:s hemsida. Alternativt kontakta kontaktpersonen på ditt SF. 

Idrottslyftet - Anläggningar & idrottsmiljöer
Via den nya applikationen Idrottsmedel kan idrottsföreningar söka medel från Västernorrlands Idrottsförbund och Riksidrottsförbundet. En ansökan skall alltid föregås av en kontakt med er lokala idrottskonsulent på VIF/SISU.

Via Idrottslyftet - Anläggningar & idrottsmijöer kan föreningar söka medel för:
Stöd till nya aktivitetsytor, mindre projekt - Söks hos VIF
Stöd till nya aktivitetsytor, större projekt - Söks hos RF
Stöd till energi-/miljöprojekt - Söks hos VIF
Stöd till renovering - Söks hos VIF
Stöd till säkerhetsprojekt - Söks hos VIF
Stöd till utrustning för Parasport - Söks hos RF

Relaterade länkar

Mer från RF om anläggningsstödet

Strategi 2025

RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott

Idrottens idédokument Idrotten Vill

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss