Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Samsyn Västernorrland

Barn och ungdomar upp till 16 år ska kunna hålla på med flera idrotter samtidigt. I största möjliga mån ska aktiviteter organiseras så att barn och ungdomar inte tvingas att välja aktivitet. Det har Västernorrlands Innebandyförbund, Medelpads Ishockeyförbund, Medelpads Fotbollförbund, Ångermanlands Ishockeyförbund och Ångermanlands Fotbollförbund beslutat i gemensamma riktlinjer som kallas Samsyn Västernorrland.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2018 14:08

Riktlinjerna innehåller instruktioner om hur krockar mellan idrotter ska undvikas, definierar hög- respektive lågsäsong för varje idrott och prioriteringsordning om krockar ändå uppstår.

–Barnen ska inte komma i kläm. Det är individen som ska stå i centrum och barn ska inte tvingas välja idrott i tidig ålder. Ledarna ska uppmuntra till flera idrotter och prata med varandra, säger Ulf Näslund, ordförande i Västernorrlands Idrottsförbund som är samordnare för Samsyn Västernorrland

Samsyn Västernorrland ägs av de fem specialidrottsdistriktsförbunden (SDF:en) gemensamt och samordnas av Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Riktlinjerna i sin helhet

Har du synpunkter?

Har du synpunkter kopplade till något idrott inom Samsyn, en förening, ett lag eller en tävlingskalender gäller i första hand att prata med berörd ledare och förening, det mesta går att lösa med god kommunikation. Om det inte fungerar kan du skriva dina åsikter på följande länk https://response.questback.com/idrott/samsyn/

 

 

Skribent: Karin Sundquist

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss