Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Tre medaljer till Frida Karlsson under JVM i Schweiz

05 FEB 2018 14:27
Under JVM i Schweiziska Goms har Frida Karlsson från Sollefteå skidor tagit hela tre medaljer, guld i skiathlon, brons i sprint och brons i stafett.
  • Skapad: 05 FEB 2018 14:27

Frida är uppväxt i Sollefteå och började åka skidor som liten. Hon började tävla i 10 års ålder och då i Ramsle Skidor. Numer åker hon för Sollefteå Skidor som är en sammanslagning av Remsle skidor och Sollefteå skidklubb.

När du växte upp var du aktiv inom någon fler idrott?

-        Jag har provat flera olika sporter, jag har hållit på med handboll och fotboll bland annat.

Om du skulle sammanfatta JVM i Schweiz vad skulle du säga var det allra roligaste.

-        Självklart var det roligt att tävlingarna har gått så bra men det bästa är att vi är ett himla roligt gäng. Vi har varit ihop mycket på läger och kan glädjas med varandras framgångar och det känns så kul. Vi har en bra laganda och jag är lite av en lagspelare.

Vad hade du för målsättning när du åkte till JVM?

-        Jag var med på JVM ifjol i USA men fick inte till det riktigt på grund av infektioner och att jag hade svårt med vätskebalansen. I år kände jag att jag ville visa min kapacitet, få lite revansch från fjolåret. Jag hade inget specifikt resultatmål utan ville bara prestera så bra det gick. Och om jag lyckas prestera mitt bästa så är jag nöjd med det oavsett placering.

 -        JVM är för min del ett lärande inför framtiden.

Hur ser du på resten av säsongen, vad är nästa mål?

-        Nu nästa vecka kommer jag åka JSM och sedan siktar jag på att åka stora SM i mars.

I stafettlaget som tog brons åkte även Alicia Persson Stockviks skidor, Sundsvall. Alicia som under JVM haft det lite tyngre fick under stafetten till ett bra åk och kände sig nöjd med mästerskapen enligt uttalande i Sundsvalls Tidning.

Vi på Västernorrlands idrottsförbund önskar Frida Karlsson och Alicia Persson stort Grattis till de fina framgångarna under JVM i Schweiz och lycka till med framtida karriärer.

På bilden från vänster, Tua Dahlgren, Frida Karlsson, Alicia Persson och Johanna Hagström.

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss