Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Elisabeth Byström ny Distriktsidrottschef

01 FEB 2018 10:33
Personalen på Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna hälsar Elisabeth Byström välkommen till jobbet som ny distriktsidrottschef. Elisabeth tillträder i rollen efter tf Lars Ekengren.
  • Skapad: 01 FEB 2018 10:33

Styrelsen hälsar Elisabeth välkommen, genom styrelseordförande Ulf Näslund.

- Vi hälsar Elisabeth varmt välkommen till ett omväxlande och inspirerande arbete i en organisation med engagerade och kompetenta medarbetare. Många känner Elisabeth sedan tidigare genom hennes ledarskap bl.a. från Sommar-SM i Sundsvall och mångårigt arbete med de internationella parasporttävlingarna i Sollefteå. Med sina gedigna erfarenheter och lokala kännedom tror vi att hon kan tillföra nya dimensioner för den regionala idrotten så viktiga arbete.

- Kan du berätta lite mer om dig själv?

- Jag är uppväxt i Sollefteå men flyttade till Sundsvall i samband med att jag fick uppdraget att vara projektledare för SM-veckan sommaren 2015. Innan dess arbetade jag inom Parasportförbundet och har varit ansvarig för Paralympic Winter World Cup sedan 2001 fram till 2013.

Paralympic Winter World Cup startade som Sollefteå Winter games 1995. Sedan 2001 har Elisabeth arbetat som projektledare för arrangemanget. Under senaste åren har hon arbetat på arbetsförmedlingen och ser fram emot att arbeta inom idrotten igen. Elisabeth har varit aktiv inom innebandy och längdskidor och har varit engagerad ideellt samt suttit i styrelsen för parasportförbundet i Västernorrland.

- Hur ser du på din roll som Distriktsidrottschef, vilka utmaningar och möjlighet tror du att det finns?

- Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka inom idrotten igen. Det är en spännande resa i och med strategi 2025. Det känns extra bra att komma in just nu i och med denna nystart.

Hur ser du på idrotten i Västernorrland?

- Det är ett stort föreningsliv i vårt distrikt som bidrar till en bra samhällsnytta. Jag tycker att vi i Västernorrland har både bredd och elit. Det pågår mycket i distriktet och finns en positiv anda.

- Vad ser du fram emot i och med din roll som Distriktsidrottschef?

- Jag ser fram emot att få vara med och leda förbundet tillsammans med personal och föreningarna. Mina förhoppningar är att kunna vara ute och möta föreningar och förbund.

- Vi i distrikten har alla olika lokala förutsättningar men det känns positivt med ett tydligt samarbete i och med strategi 2025, vi kommer nu att hjälpas åt och jobba mot samma mål.

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss