Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Öjestrand GC diplomeras för jämställdhetsarbete

2018-12-14 11:49

Öjestrand GC fick under höstmötet den 27 november utmärkelsen som en av de första godkända klubbarna i Svenska Golfförbundet som genomfört jämställdhetsutbildning Vision 50/50.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2018 11:49

Cirka 75 av landets drygt 450 golfklubbar och 21 distriktsförbund har påbörjat Golfsveriges digitala klubbutvecklingsprogram Vision 50/50 sedan lanseringen 2017. Nu har de två första golfklubbarna, Nyköpings GK och Öjestrand GC, genomgått hela utbildningen och integrerat jämställdhetsarbetet som självklar del av klubbens övergripande verksamhet. 

Öjestrands Golf Club har fått utmärkelsen för att de på ett framgångsrikt sätt har genomgått Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 och påbörjat ett målmedvetet och långsiktigt arbete för att bli en mer jämställd och inkluderande golfklubb.

– Det är en utmaning att jobba med förhållningssätt och människosyn, men med Vision 50/50 har vi jämlikhet och alla människors lika värde på agendan hela tiden i så många sammanhang som möjligt. Vi har fått en gemensam riktning, tydligare för alla som sitter i en styrande position. En god start och nu behöver vi jobba med att den ska bli alla medlemmars egendom, säger Anna Carin Olsson, förändringsledare på Öjestrands Golf Club.

Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 innehåller både teori och praktik och tar cirka ett år för deltagarna att genomgå. På den digitala utbildningsportalen finns filmer, poddar, texter, quiz och mallar som ger deltagarna kunskap, insikter och stöd för ett långsiktigt förändringsarbete. Flera forskare inom jämställdhet, idrott och organisation deltar i programmet, som Sophie Linghag, Anna Wahl, Jenny Svender och Jesper Fundberg. Anmälan till 2019 års omgång har precis öppnat där 28 nya deltagare välkomnas in i programmet. 

Mer information

  • Fakta och bakgrund om Vision 50/50 här

  • Mer om utbildningen samt lista på alla klubbar och distrikt som går programmet här 

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss