Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Hägglunds IoFK – föreningen för alla

2019-04-05 10:58

Hägglunds IoFK är en förening som arbetar inkluderande och vill vara en drivkraft i samhället för integration och jämlikhet. De satsar nu på att starta upp en träffpunkt för barn och ungdomar i Örnsköldsvik, Möjligheternas hus.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 10:58

För att föreningen skulle kunna skapa ekonomiska möjligheter för alla att vara med i deras verksamhet så startades ”Hägglunds-fonden” 2014. Styrelsen beslutade då att medel skulle avsättas varje år till förmån för barn- och ungdomar som inte har möjligheter att betala träningsavgifter eller nödvändig utrustning. Alla lag i föreningen bidrar varje år med att samla in pengar till fonden genom olika aktiviteter. Dessutom går viss del av sponsorintäkterna till detta ändamål och även privatpersoner kan donera pengar till fonden. Styrelsen har reglerat i sina stadgar hur fonden får användas.

Under våren jobbar Hägglunds IoFK vidare tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och Västernorrlands Idrottsförbund för att ta nästa steg mot en starkare och inkluderande idrottsförening. Hägglunds är också en av fyra föreningar i Ångermanland som just nu arbetar med svenska fotbollförbundets satsning ”diplomerad förening”. Ledare, aktiva och föräldrar ska nu tillsammans skapa framtidens Hägglunds IoFK. Värdegrundsfrågor är viktiga för föreningen och värdegrunden kommer att genomsyra verksamheten i föreningen.

För att bidra ytterligare till barn- och ungdomars utveckling samt möjlighet att delta i föreningsidrott har de som målsättning att öppna Möjligheternas Hus. Möjligheternas Hus ska kunna vara en mötesplats för alla barn och ungdomar i Örnsköldsvik. Det skapar möjligheter att träffa nya kompisar, en meningsfull fritid efter skolan, ett ställe att hänga på innan träningar och även möjligheter att få hjälp med läxor och att utveckla sitt fotbollskunnande. Till möjligheternas hur är alla välkomna, oavsett om man spelar fotboll i Hägglunds eller inte, oavsett etnicitet, kön eller sexuell läggning är man välkommen!

Planen är att Möjligheternas hus på sikt ska hålla öppet 14.30 – 20.00 under vardagar från maj till september, med uppehåll under juli. Det kommer att finnas gratis mackor och mjölk samt enklare mat för uppvärmning i mikrovågsugn att köpa. Aktiviteter som kommer erbjudas är spontanfotboll, Tv-spel, Pingisbord, sällskapsspel och mycket mer.

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss