Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Inbjudan till DF/SISU-extrastämma 2019, 16 april, Hornöberget

2019-03-07 10:24

Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västernorrland bjuder in till extrastämma den 16 april på Höga Kusten Hotellet, Hornöberget. Tid: Tisdagen den 16 april, 2019, klockan 18.30. Inregistrering och kaffe/te från 17.30 Plats: Höga Kusten Hotellet, Hornöberget
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 10:24

Bakgrund
Vid Riksidrottsmötet i Uppsala 2011 beslutades att det i varje regionalt idrottsdistrikt ska finnas ett kansli som är gemensamt för distriktsidrottsförbundet (DF) och SISU-distriktet (SISU-d). 
Kansliet ska ha en gemensam Distriktsidrottschef som är anställd av Riksidrottsförbundet (RF) eller SISU Idrottsutbildarna (SISU). Eftersom RF och SISU har ett nära samarbete på både riks-respektive distriktsnivå, genom för de båda organisationerna gemensamma styrelser och gemensamma chefer, skulle det kunna ses som ett naturligt nästa steg att sammanlägga DF och SISU-d till en juridisk person.

Vid vår stämma den 16 april 2019 kommer därför föreslås att SISU-distriktet läggs ner och att dess tillgångar övergår till DF:et. Organisationens namn blir ”RF-SISU Västernorrland”.

Sammanläggningen medför att vi förenklar administrationen, vilket ger oss ökad möjlighet till effektivisering inom bland annat ekonomi, IT och HR (en revisionsberättelse, en balansräkning, en avtalspart för de externa parterna, en arbetsgivare, en hemsida, ett domännamn, ett årsmöte, ett stadgedokument...)

DF:et och SISU-distriktet i Västernorrland har sedan tidigare en gemensam chef och samma styrelse. Sammanläggningen är en administrativ åtgärd. Varken våra uppdrag eller vår verksamhet förändras.

Tina Sahlén från intressepolitiska avdelningen hos RF kommer till mötet och informerar.

Anmälan av ombud görs via denna länk…

Anmälan senast den 29 mars 2019! 

Handlingar till stämman finns här…

Välkomna!

Skribent: Sven Eklund
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss