Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Unik anläggningssatsning i Sollefteå

2019-01-15 10:36

Västernorrland Idrottsförbund har rekommenderat Riksidrottsidrottsförbund att bevilja I 21 IF i Sollefteå extra medel för sin satsning på en inomhushall för träning med luftgevär.
  • Skapad: 15 JAN 2019 10:36

Under lördagens JSM- tävling i Skidskytte på Hallstaberget i Sollefteå invigdes inomhushallen för luftgevärsskytte. Föreningen I 21 IF i Sollefteå har under 2018 prioriterats av Riksidrottsförbundet (RF) efter att Västernorrlands Idrottsförbund varit ett stöd till ansökande förening i projektet och rekommenderat RF att bevilja extra medel för en satsning på en inomhushall för skytte med luftgevär. Föreningen fick beslutet om den extra tilldelningen i slutet av november 2018.

Vår motivering till RF löd:
I 21 Idrottsförening är känd som en inkluderande och påhittig förening med bra verksamhet för såväl ungdomar som vuxna, med olika erfarenhet och ambition. Deras verksamhet är helt i linje med Strategi 2025. Med denna anläggning kan föreningen ytterligare stärka sin satsning på ungdomar och även bli mer attraktiv för människor med funktionsnedsättning. Anläggningen blir nu väderoberoende och unik i landet på många sätt.

 I 21 IF bildades 1906 under namnet Kungl. Västernorrlands reg. Idrottsförening och har bedrivit en bred verksamhet genom åren. Sedan i mitten av 80-talet har skidskyttet varit huvudidrotten.

Sedan militärförläggningen lades ned år 2000 har föreningen stått på egna ben och har sedan dess utvecklat skidskytteanläggningen. Anläggningen tillkom 1995 och är idag en toppmodern arena. Årligen arrangeras tävlingar som SM och Swecup, sommar som vinter. 2010 arrangerades även Paralympics, VM för handikappade, i längd och skidskytte.

Föreningen har under åren haft en omfattande ungdomsverksamhet. Helena Ekholm, och Sebastian Samuelsson är några exempel på framgångarna från föreningen.

Nu när skidskyttet för ungdomar, 10 - 15 år, ska börja bedrivas med luftgevär ställs helt andra krav på lokaler och genomförande. En inomhushall är ett helt nyskapande projekt, där man oavsett väder och vind och årstid kan bedriva menings- och lustfylld verksamhet. Föreningen har organiserad ungdomsträning 2 - 3 gånger i veckan samt öppet hus vid sportlovsveckor och friluftsdagar. Hallen är även anpassas till rörelsehindrade då den är placerad så att det är bilväg ända fram.

Luftsgevärshallen är en helt unik anläggning då hall ligger i anslutning till en skidskytteanläggning med asfalterat elljusspår, något liknande finns inte i hela landet.

På Fotot fv. Hans Naucler, ordf I21 IF, Ann-Kristin Munther, vice ordf VIF/SISU, Örjan Abrahamsson, Sollefteå kommun, Sofia Domeij, ordf Svenska skidskytteförbundet.

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss