Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Dags för Idrottens dag i Köping

2019-09-04 12:34

På fredag, den 6 september, är det återigen dags för Idrottens dag i Köping. Förra årets event blev en succé, med många ungdomar som provade ett stort utbud av olika aktiviteter. Genom Idrottens dag vill vi på Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, tillsammans med Köpings kommun, sprida rörelseglädje och inspirera och motivera fler att idrotta hela livet.
  • Skapad: 04 SEP 2019 12:34

Idrottens dag är ett nationellt koncept framtaget av Riksidrottsförbundet. Rörelseglädjen står i fokus och här finns något som passar alla. Aktiviteterna under kvällen är helt kostnadsfria. 

-Det finns en fantastisk kraft inom idrotten och Idrottens dag blir en gemensam manifestation och mötesplats. Genom Idrottens dag vill vi sänka trösklarna så att fler hittar till idrottsrörelsen samtidigt som vi vill få fler att stanna kvar och idrotta hela livet, säger Tobias Fahlén, projektledare för Idrottens dag i Västmanland. 

Idrottens dag genomförs vid Köpings IP den 6 september kl. 18.00-21.00 och är även en del av EU-satsningen European Week of Sport, ett initiativ för att få fler i rörelse.

Det kommer bland annat finnas möjlighet att bestiga en klättervägg, prova på fäktning, basket, cricket och många andra aktiviteter.

Välkommen!

För mer information kontakta:
Tobias Fahlén, projektledare Västmanlands Idrottsförbund
010- 476 48 19
This is a mailto link

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss