Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu är TRY IT sommar igång

08 AUG 2018 17:28
För ungdomar mellan 10 och 15 år är TRY IT stället att prova olika sporter och aktiviteter. Inte mindre än 22 olika kultur- och idrottsaktiviteter finns att prova. TRY IT håller på till skolstart, det vill säga måndag till fredag vecka 32 och 33.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2018 17:32

På sommaren går SISU Idrottsutbildarna, Västmanlands Idrottsförbund, Västerås Stad och en rad föreningar ihop och ordnar TRY IT Sommar på Solid Park Arena i Västerås där ungdomar mellan 10 och 15 år kan prova en mängd olika sporter och aktiviteter.


Spela och träna tennis är kul och kan göras på många sätt.

Amerikansk Fotboll, Bandy, Basket, Boxning, Brottning, Cheerleading, Dans, Fotboll, Golf, Handboll, Innebandy, Karate, Konståkning, Lajv, Media, MMA, Parkour, Schack, Spel och lekar, Tennis, Thaiboxning och Volleyboll, så många olika sorter aktiviteter finns på plats att prova, alldeles gratis. Fyra pass om dagen, klockan 10, 11, 13 och 14 och valet är fritt om hur många pass om dagen man vill gå på. Deltagarkortet fås vid första anmälan och fungerar dessutom som ett VL-kort som ger gratis buss till och från TRY IT.


Ett "smörgåsbord" av aktiviteter erbjuds och det är bara att välja. Härligt!

Ledarna är alla gymnasieelever och de flesta är aktiva i den sport eller aktivitet de håller i. På plats finns också personal från Västerås stad och SISU idrottsutbildarna. SISU Idrottsutbildarna håller dessutom i den ledarutbildning som alla ledarna genomgår veckan innan start. Föreningar tar gärna emot nya medlemmar, information fås av ledarna.

Populärt med schack. Och dubbelschack med ledaren är kanske ett nytt spännande sätt att spela.

Skribent: Helle Zetterberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss