Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje i fokus under Idrottens dag i Fagersta

2019-09-03 11:08

Massor av aktiviteter, nya tankar om framtidens idrott och besökare som strålade ikapp med solen. I lördags var det premiär för Idrottens dag i Fagersta.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 11:08

Det blev en dag full av rörelseglädje, gemenskap och inspiration när det nationella konceptet Idrottens dag kom till Risbroplan och Fagerstahallen i lördags. Besökare i blandade åldrar passade på att prova en mängd olika idrotter och prata om hur vi vill idrotta i framtiden.

Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Med en ny syn på träning och tävling är målet att alla ska kunna idrotta hela livet – och Idrottens dag är en del av den resan.

-Det finns en fantastisk kraft inom idrotten och Idrottens dag blir en gemensam manifestation och mötesplats. Genom Idrottens dag vill vi sänka trösklarna så att fler hittar till idrottsrörelsen samtidigt som vi vill få fler att stanna kvar och idrotta hela livet, säger Oscar Uusitalo, projektledare för Idrottens dag i Västmanland.

Under idrottens dag i Fagersta fanns många olika aktiviteter att prova. Orientering, klättring, ridning, backhoppning och cykling var bara några. Ett av många populära inslag var rörelsebanan som fanns på plats med möjlighet att utmana hela kroppen och lära sig om nyttan av allsidig träning.

Bilder från Idrottens dag i Fagersta


Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss