Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje i fokus under Idrottens dag i Köping

2019-09-09 15:15

I fredags var det återigen dags för Idrottens dag i Köping. Efter förra årets succé var förväntningarna höga och efterlängtan stor. Även i år blev Idrottens dag ett lyckat och välbesökt evenemang med massor av olika aktiviteter att prova.
  • Skapad: 09 SEP 2019 15:15

Idrottens dag är ett nationellt koncept framtaget av Riksidrottsförbundet. Rörelseglädjen står i fokus och här finns något som passar alla. I Köping fanns möjlighet att bland annat bestiga en klättervägg, prova på fäktning, basket och cricket. Aktiviteterna under kvällen var helt kostnadsfria.

-Det finns en fantastisk kraft inom idrotten och Idrottens dag blir en gemensam manifestation och mötesplats. Genom Idrottens dag vill vi sänka trösklarna så att fler hittar till idrottsrörelsen samtidigt som vi vill få fler att stanna kvar och idrotta hela livet, berättar Tobias Fahlén, projektledare för Idrottens dag i Västmanland.

Idrottens dag i Köping var även en del av EU-satsningen European Week of Sport, ett initiativ för att få fler i rörelse.

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss