Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Spännande föreläsning om rörelseförståelse 11 september

06 SEP 2018 15:39
Kom och lyssna på en spännande och kostnadsfri föreläsning om "Physical literacy" (på svenska rörelserikedom/rörelseförståelse) med Dr Dean Kriellaars från Kanada. Culturen i Västerås tisdag 11 september kl. 18.00-20.00. Anmäl dig här.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2018 15:42

Det finns fortfarande platser kvar till den spännande och kostnadsfria föreläsningen om "Physical literacy" (på svenska rörelserikedom/rörelseförståelse) tisdagen den 11 september kl. 18.00-20.00. Dr Dean Kriellaars från Kanada ger en allmän introduktion till det nya konceptet “physical literacy”, ett nytt perspektiv för att öka barns fysiska aktivitet. Utbildningen hjälper dig att förstå vad rörelserikedom innebär och hur man kan använda det för att förbättra befintliga aktiviteter.

Föreläsningen genomförs i Västerås  och är en praktisk genomgång av ”Movement preparation”, ett ”rörelserikedomsberikande” program för barnidrottens uppvärmning. Övningarna är kul, ökar prestationsförmågan, är socialt inkluderande och skadeförebyggande.

Vem är Dean Kriellaars?
Dean Kriellaars är expert på ”physical literacy” och en av världens främsta ambassadörer på detta nya koncept för fysiskt aktivitet. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelserikedom och för att bekämpa den epidemi av inaktivitet som sprider sig snabbt. Han är verksam vid University of Manitoba, en väl anlitad talare världen över och har utvecklat många metoder och program.

Kostnad
Kostnadsfritt - bekostas av Västmanlands Idrottsförbund och Sörmlandsidrotten.

Anmälan
Begränsat antal platser, först till kvarn. Klicka här för anmälan.
Frågor: This is a mailto link.

Samling för daglig rörelse. I regeringens satsning Samling för daglig rörelse är Riksidrottsförbundets uppdrag att genomföra ennationell kraftsamling för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse i anslutning till skoldagen. Satsningen leds på regional nivå av distriktsidrottsförbunden i samverkan med kommuner och andra huvudmän.

Skribent: Helle Zetterberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss