Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Välbesökt föreningsträff i Norberg

2019-10-22 10:58

Närmare femtio ledare från föreningar i Norberg tog på måndagskvällen plats i Frida Hansdotter Arena för att delta på den föreningsträff som arrangerades av Norbergs kommun i samverkan med SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2019 10:58

Kvällen inleddes med en kortare information från Norbergs kommun varpå Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna (VIF och SISU) tog vid för att prata om arbetet för en ännu tryggare idrottsrörelse. Bland annat presenterades materialet Skapa trygga idrottsmiljöer och den guide som har tagits fram av Riksidrottsförbundet inför att barnkonventionen blir lag den 1 januari 2020. Från samma datum gäller även ett krav om att idrottsföreningar ska, istället för som tidigare uppmanas att, begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i en idrottsföreningen och där har kontakt med barn. Idrottskonsulenterna från VIF och SISU berättade om hur det ska fungera i praktiken och svarade på de frågor som dök upp.

Här kan du läsa mer om kravet på begränsat registerutdrag och vad det innebär för dig och din förening

Här hittar du guiden gällande barnkonventionen.

Kvällen avslutades med en uppskattad föreläsning med Mia Börjesson. På temat ”Bli en ledare i världsklass” inspirerade hon deltagarna till nya tankesätt och motiverade till förändring av invanda mönster och beteenden. ”Viktigt och nyttigt att höra” och ”Jag är helt tagen” var några av reaktionerna efter hennes föreläsning.

Vill du veta mer om hur VIF och SISU kan hjälpa dig och din förening? Kontakta oss så berättar vi mer!

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss