Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vill du bli bra på en idrott? Träna flera olika.

2019-07-17 05:00

Det finns flera anledningar att träna på många olika sätt. Forskning har nämligen lärt oss att de som tränar flera idrotter utvecklas bättre, löper mindre risk att skada sig och blir mer motiverade att fortsätta träna. I samarbete med Mittmedia lyfter vi fyra idrottare, med olika historier, men en gemensam nämnare. De har alla tränat flera olika idrotter. Så - vilken är din andra idrott?
  • Uppdaterad: 17 JUL 2019 05:00

Idrott ska först och främst vara roligt. Att ha roligt är den största orsaken till varför unga idrottar och många framgångsrika elitidrottare vittnar om att det var just variationen av idrotter som skapade glädjen. 

I samarbete med Mittmedia lyfter vi nu fyra idrottare med olika historier, men med en gemensam nämnare. De har alla tränat flera olika idrotter. Artiklarna är en del av kampanjen "Min andra idrott" där vi tillsammans med Riskidrottsförbundet vill slå ett slag för alla de positiva effekter som följer av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung. Det finns inte några belägg för att man måste välja tidigt för att nå sina mål. Oavsett hur stora eller små.

Läs artikeln med Frida Hansdotter på vlt.se

Läs artikeln med Virva Rylander på vlt.se

Läs artikeln om Morgan Hasseloch Kenny Källström på vlt.se

På Riksidrottsförbundets sajt kan du läsa om fler stjärnor som finns med i kampanjen. Där hittar du även fakta och forskning.

Länk till Riksidrottsförbundets sida för #minandraidrott

Samsyn Västmanland
Idag väljer många barn idrott redan i tidig ålder, många byter förening redan som barn och är rädda för att få stå över matcher och cuper på grund av missade träningstillfällen. Dessutom upplevs vinter- och sommaridrotterna krocka allt mer, samtidigt som pressen blir större från föräldrar och ledare. En negativ trend som Västmanlands Idrottsförbund vill bryta. Därför finns Samsyn Västmanland, som du kan läsa mer om via länken nedan.

Länk till mer information om Samsyn Västmanland

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss