Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vi söker verksamhetschef till Idrott och samhälle

2019-12-20 11:28

Vill du utveckla människor och idrottsföreningar? Är du en god relationsbyggare och förstår vikten av ett gott nätverkande? Är du en prestigelös ledare som tror på laget före jaget? Vi söker nu en verksamhetschef till verksamhetsområdet Idrott och samhälle.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 11:28

Den 1 januari 2020 blir Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västmanland en gemensam organisation, RF-SISU Västmanland. Vi blir då en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer som finns runt om i landet. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund samt skapa förutsättningar för vårt distrikts idrott att nå idrottsrörelsens gemensamma vision: 
Svensk idrott – världens bästa!

T.o.m. den 14 januari 2020 kan du läsa mer om oss här: https://idrottonline.se/riksidrottsforbundet/distrikt/vastmanlandsidrottsforbund
Fr.o.m. den 15 januari 2020 kan du läsa mer om oss här: www.rfsisu.se/vastmanland

Vi söker nu en verksamhetschef till verksamhetsområdet Idrott och samhälle.

Vill du utveckla människor och idrottsföreningar? Är du en god relationsbyggare och förstår vikten av ett gott nätverkande? Är du en prestigelös ledare som tror på laget före jaget?

Som verksamhetschef för Idrott och samhälle är ditt ansvar och dina arbetsuppgifter att...

...tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten med sikte på idrottsrörelses gemensamma mål – strategi 2025. I dina arbetsuppgifter ligger att leda i linje med vår verksamhetsinriktning och verksamhetsplan.

...leda fem idrottskonsulenter, som i sin tur stöttar distriktets idrottsföreningar och agerar projektledare för olika satsningar. Verksamheten bygger på ett utåtriktat förhållningssätt. Du arbetar i nära samspel med dina medarbetare, vilka du coachar och utvecklar både individuellt och som team.

...rapportera direkt till distriktsidrottschefen och ingå i ledningsgruppen. Som en del i ledningsgruppen agerar du även utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan över våra verksamhetsområdesgränser är en naturlig del.

...representera verksamheten gentemot kommun, region och länsstyrelse, andra distrikt och vår riksorganisation. Samverkan lokalt och regionalt med omkringliggande samhälle ingår i rollen.

...ha ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och budgetansvar.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har adekvat utbildning med inriktning folkhälsovetenskap, samhällsplanering eller motsvarande. Du har erfarenhet av strategisk planering och utvecklingsarbete inom folkhälsa samt av arbete i demokratisk organisation. Du har med dig kunskap och förståelse för idrottsrörelsens och folkbildningens drivkrafter och lever enligt idrottsrörelsens värdegrund. Du har kraften att leda och företräda en framtidsinriktad och folkrörelsebaserad verksamhet.

Vi ser att du står för ett involverande ledarskap och har erfarenhet av personalfrågor. Du värderar förtroende och tillit högt.

Vid frågor kontakta:
Kristin Stenman, Distriktsidrottschef
This is a mailto link

Mats Vennberg, Personalombud Unionen
This is a mailto link


Information och ansökan

Du söker tjänsten här
Sista ansökningsdag är 24 januari. Urval och intervjuer sker löpande.
Tillsvidareanställning 100%, som inleds med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Din arbetsplats finns på Idrottens hus, Pontus Widéns väg 18 i Västerås.
Kvälls- och helgarbete förekommer då det är då våra föreningar främst är aktiva.

Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling. Därför förespråkar vi mångfald i vår rekryteringsprocess. Om du erbjuds tjänsten kommer vi att efterfråga ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret.

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss