Hoppa till sidans innehåll

Dubbla silver till Albin på SSM!

19 APR 2019 15:13
I helgen som var arrangerades Sydsvenska Mästerskapen för ungdomar mellan 13 och 16 år i skogarna kring Växjö. För Ringsjö´s Albin Weiden blev det en lyckad helg med dubbla silvermedaljer! Stort grattis!
  • Skapad: 19 APR 2019 15:13

SSM, som står för Sydsvenska Mästerskapen, arrangerades som jag tidigare nämnde i skogorna kring Växjö i helgen som var. Mästerskapen inleddes med långdistans på lördagen där Albin efter ett mycket fint lopp kunde springa hem ett silver. Detta i hård konkurrens med södra Sveriges allra bästa löpare. Sydsvenska Mästerskapen inkluderar nämligen löpare från Skåne, Halland, Blekinge och Småland. Man representerar sitt distrikt och det brukar vara riktigt härlig sammanhållning med skånska tröjor, flaggor, fanor och ansiktsmålningar. Riktigt bra sprunget Albin!

På söndagen var det dags för stafett där Albin var uttagen i Skånes förstalag. Stafetten bestod av 4 sträckor där två skulle löpas av tjejer och två av killar. Albin sprang sista sträckan och fick gå ut i ett mycket intressant läge. 20 sekunder upp till andra platsen och 5 sekunder ner till närmaste konkurrent. Efter ett spännande lopp för oss som väntade och ett stressigt och hetsigt lopp ur Albins perspektiv blev det tillslut ett silver för Albins lag. Albins lyckades springa om han som gick ut 20 sekunder före och hålla undan för han som låg efter. Riktigt starkt gjort! Grattis! 

Övriga Ringsjöare som deltog under msäterskapen var Aprilia Cinthio som blev 9a i sin klass. Skåneslätten hade ytterligare några löpare på plats och sammanfattningsvis blev det en framgångsrik helg för både Skåne, Skåneslätten och Ringsjö. Nästa viktiga tävling blir ungdomsserien på annandag påsk utanför Perstorp. Alla är välkomna att delta och det finns garanterat en bana som passar alla. Vi ses! 

Skribent: Lovisa Weiden
Epost: Adressen Gömd

  Loggorna är klickbara

 SOL - vår tävlingsklubb 

EventorBanner136x32

 

           8313_web_130x40_c_pos_2 

 

 Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta

 

Sparbanksstiftelsen Finn

 

Postadress:
Ringsjö OK - Orientering
Göran Johnsson, Tjörnarpsvägen 12
24333 Höör

Kontakt:
Tel: 041323506
E-post: This is a mailto link

Se all info