Hoppa till sidans innehåll

Fältskytte


Vi brukar genomföra ett enklare fältskytte en till två gånger i månaden inne på vår skjutgård med varierande målgrupper, ett varierande och uppskattat inslag i skyttet. Denna typ av skytte reserverar vi för de skyttar som varit aktiva i föreningen under en period då grundläggande säkerhetsgenomgång måste vara genomförd och skytten skall var väl förtrogen med gällande regler och kommandon som förekommer i denna skytteform.

   

Skyttet bedrivs i samma anlägning som övrigt krutskytte, men där området istället används till att skapa olika skjutstationer med varierade förutsättningar. Vid fältskyttet är det väldigt viktigt att skyttarna kommer i god tid, då skjutningen startar på utsatt tid och sena skyttar inte kommer få deltaga i den dagens skjutningar.

Åldersgränsen är satt till 14 år, men som nämnts ovan så krävs ytterligare utbildning innan skytten kvalificerar sig för denna skytteform.

För ett uppdaterat skjutschema se dokument menyn. OBS! På lördagar startar skyttet kl. 10.00.

För inloggade medlemmar finns också fullständiga resultatlistor från samtliga klubbmästerskap under fliken skyddade filer i denna menty.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:53 Skribent: Anders Lindqvist

Postadress:
Roasjö SKF - Skyttesport
Anette Bengtsson, Röstorp Yttergården
51294 Svenljunga

Kontakt:
Tel: 0705828035
E-post: anettemagnus@gmail.c...