Hoppa till sidans innehåll

Om sektionen


 

Pistolsektionen i Roasjö SKF är en del i föreningen, med ca. 25 medlemmar.
Skytte har förekommit i organiserad form sedan klubbens grundande 1909.
Vi bedriver organisterat skytte i såväl luft som krut.

Vår skjuthall består av 10 stycken banor som alla har motortransportörer vilket gör att skyttet kan bedrivas helt i egen takt, med överinseende av skjutledaren som är behjälplig när så behövs. Vi brukar genomföra ett enklare fältskytte en till två gånger i månaden inne på vår skjutgård med varierande målgrupper, ett varierande och uppskattat inslag i skyttet. Övriga skjuttillfällen är det precision som tränas. På vinter är det dock reducerat till lördagar med variation mellan fält och precision.

Vår bana är godkänd för samtliga kalibrar så vi skjuter även grovpistol, dock har klubben satt en egen begränsning så allt mindre än cal 44 är godkänt. Detta för hänsyn av vår omgivning.

På vinterhalvåret bedrivs organiserat luftskytte i vår inomhushall denna bana har elektroniska tavlor från sius acsor på samtliga 8 banor. Dessa banor delar vi med våra gevärsskyttar men vi skjuter på olika tider för att undvika att man skall behöva vänta för att få en bana. Det finns klubbvapen för den som inte har eget vapen för både krut och luft.

I pauserna tar vi en kopp kaffe och snackar bort en stund, det skall vara trevligt och kul att skjuta pistol.

Välkomna.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:37 Skribent: Magnus Hallin

Postadress:
Roasjö SKF - Skyttesport
Anette Bengtsson, Röstorp Yttergården
51294 Svenljunga

Kontakt:
Tel: 0705828035
E-post: anettemagnus@gmail.c...