Hoppa till sidans innehåll
Abbe Taha

"Vi ska tillbaka"

02 DEC 2014 09:24
  • Skapad: 02 DEC 2014 09:24

Röbäcks division III-herrar trillade ur serien efter en ödesmättad höst. Lagets tränare Abbe Taha har identifierat vad som gick fel - och ger nu flera positiva besked om framtiden.

 

Röbäcks IF var kvar i division III fram till den 89:e matchminuten i sista seriematchen hemma mot Brunflo. Ett olyckligt motlägg friställde gästernas forward och kvalmardrömmen var ett faktum efter 0-1. 

- Brunflomatchen summerar säsongen ganska bra. Som i så många matcher tidigare under säsongen så klarar vi som lag inte av att döda matchen, säger Taha.

Röbäck tvingades kvala för att hålla sig kvar, men föll i tre raka matcher.

- Vi var på väg nedåt mentalt och presterade ingenting i kvalet. Första halvlek mot Ytterhodal var bra men mentalt var vi slut, konstaterar Taha som i stället fick se just Ytterhogdal knycka den sista platsen till nästa års division III.

Att det slutade som det gjorde kallar han en stor besvikelse, och förklarar samtidigt att den fysiska statusen överlag var för dålig.

- Finns det någon match i år som vi inte tappade i andra halvlek förutom de vi vann eller spelade lika i? Några av de matcher vi spelade lika i tappade vi också i andra halvlek, och det är bara att konstatera att orken saknades, säger Taha.

Han pekar också ut den bristande orken som orsak till att laget inte klarade av att genomföra samma effektiva presspel som under 2013.

Förutom orken och den sista matchen mot Brunflo minns Taha också bortamatchen mot just Brunflo som olycklig. En match som Röbäck hade kontroll på avbröts efter ett ordentligt åskoväder, och först efter påtryckningar från spelarna gick domarna med på att spela klart matchen.

- Vi borde ha tagit poängen där och åkt hem.Vi var spelförande och hade kontroll när det gick att spela fotboll, men efter regnet gick det inte att spela på den planen, säger Taha.

Precis som när herrlaget åkte ur fyran för några år sedan siktar nu laget på en snabb comeback i seriesystemet redan nästa år - och nu skall den fysiska statusen bli bättre i laget.

- Jag har pratat med i princip alla i laget och alla är redo att träna minst 75 procent av alla träningar under hela året. Alla har också identifierat just orken som problemet i år, säger Taha.

På spelarsidan kan han också ge positiva besked.

- Alla jag pratat med säger att de blir kvar. Petter (Andersson) har varit lite tveksam, men jag tror och hoppas att han blir kvar, säger han.

Hur det ser ut på nyförvärvsfronten inför 2015 vill han inte uttala sig om, men enligt vad undertecknad erfar så finns det pågående "intressanta dialoger" samtidigt som målvakten Karl Knutsson nu också finns med från start. Utöver detta blir utvecklingen hos spelare som exempelvis Simon Sahlman (18), Johan Nordahl (19) och Lars-Göra Sten (46) också högintressant att följa.

 

Text: Markus Isacson

Skribent: Victor Öberg

 


 

 


 

 

 

 

 

 

Postadress:
Röbäcks IF
Idrottsservice AB, Box 3005
90302 Umeå

Kontakt:
Tel: 0903493442
E-post: This is a mailto link

Se all info