Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap och Pay & Ride/Jump

25 OKT 2018 22:11
Varmt välkomna till Romeleåsens Sportryttares Klubbmästerskap i hoppning och dressyr 2018 på Sydslättens anläggning, Industrigatan 5, Anderslöv den 24 och 25 november.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 22:11

KM hoppning genomförs lördagen den 24 november efter Pay&Jump. Dressyren genomförs söndagen den 25 november efter Pay&Ride. All ”tävling” sker i gula ridhuset 23x66 m. Till KM hoppning sker all framhoppning i röda ridhuset 21x44 m med framridning utomhus. Till KM dressyr sker all framridning i röda ridhuset 21x44 m.

Pay&Jump och Pay&Ride är öppen för alla, även icke medlemmar i Romeleåsens Sportryttare. 

Länk till anmälan i TDB

Tävlingsledare: styrelsen

Hoppdomare: Christina Andersson

Stildomare: Ewa Björk

Dressyrdomare: Jari Lindmark

Klubbmästerskapet är öppet för alla medlemmar i RSR, från kategori A till häst. Klubbmästartiteln i både hoppning och dressyr delas ut till en junior och en senior oberoende av kategori på ponny/häst Licensierade ryttare ska tävla för Romeleåsens Sportryttare. Ryttare får endast delta med en häst/ponny. I hoppningen ska ryttare delta på den höjd de tävlat/tränat/känner sig bekväma med. Anmäld höjd ska godkännas av tävlingsledningen. Ingen förklass erbjuds men man är välkommen att hoppa på Pay & Jump på förmiddagen. Hoppningen rids i bedömning A:Stil där ekipagen särskiljs först genom fel och sen genom poäng. Vid likaplacerade ekipage tas hänsyn till det ekipage med högre poäng i stilprotokoll punkt 7 (totala bilden av ekipaget och dess samspelthet). Om även denna är lika tas hänsyn till punkt 5 (tempo, rytm och hästens balans). Går det ändå inte går att särskilja ryttarna blir de likaplacerade. Lägsta höjd startar först, lottad ordning inom respektive höjd.

Dressyren rids i valfritt program på lång bana på den svårighetsnivå man befinner sig i. Procenten oavsett program avgör vem som blir KM mästare.

Vid mindre antal starter än 2/klass slås klasserna ihop.

TR gäller!

Klubbrosett delas ut till felfria ekipage i hoppningen samt till ekipage med minst 60% i dressyren. Klubbmästarpriserna delas ut på årsmötet som hålls i februari 2019.

Skribent: Emelie Schön
Epost: Adressen Gömd

 

skaneidrott_logga

 Postadress:
Romeleåsens SRF - Ridsport
Hanna Elgåker, Slimminge 325
27492 Skurup

Kontakt:
Tel: 0739090456
E-post: This is a mailto link

Se all info