Hoppa till sidans innehåll

Föredrag Östersjöns oceanografi

13 FEB 2019 09:09
  • Skapad: 13 FEB 2019 09:09

Vi välkomnar våra medlemmar till föredrag om östersjöns oceanografi, tisdagen den 5/3 2019

Östersjön är världens näst största brackvattenhav med en rad unika egenskaper som är intressanta att känna till för den som tillbringar sin tid därute. Mellan båten och bottnen finns ett tunt lager vatten som i Östersjön är ovanligt starkt skiktat mellan lager av olika temperatur och salthalt, och där dessa skikt svänger och roterar på ett för Östersjön karakteristiskt sätt. Det är dessa svängande s.k. språngskikt som är de viktigaste drivkrafterna för strömsättning av östersjöns vatten, och för transport av de ämnen som finns lösta i vattnet. Med grundläggande kunskaper om det kustnära havets oceanografi kan man förstå och förutsäga hur havet uppför sig i olika lägen och situationer, vilket naturligtvis kan vara centralt viktigt för den som är utlämnad åt havets makter.

Föredragshållare är Dr. Tomas Thierfelder, född och uppvuxen i Blekingsk kustmiljö, seglare, sjöman och utbildad skeppsbyggare, och sedermera konsult och forskare med inriktning mot sjöars och kusters hydrodynamik.

Anmäl sker senast 2019-02-26 till kansliet via e-post.

 Med vänlig hälsning Ronneby Segelsällskaps Styrelse

Skribent: Kathleen Vogelius
Epost: Adressen Gömd

Willys

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

 

 

  

 

Postadress:
Ronneby Segelsällskap - Segling
Strandgatan 8
37230 Ronneby

Kontakt:
Tel: 045717330
E-post: This is a mailto link

Se all info