Hoppa till sidans innehåll

Skjutledare på RJSK


Varje bana i klubben har en banchef samt en vice banchef. Dessa leder de skjutledare som är knutna till de olika banorna och som ansvarar för att aktiviteterna sker på ett trygg och säkert sätt och i enlighet med klubbens egna regler samt de säkerhetsregler för civilt skytte (SäkB) som vi har att rätta oss efter.

Klubben har varje år behov av att fylla på med fler skjutledare.

För att du ska kunna bli övervägd till att bli skjutledare så krävs att du har varit med i klubben under minst ett år. Du måste också ha skjutit mycket på den bana du är intresserad av att börja jobba på (du bara kan vara skjutledare på en bana), och du måste ha visat för banans chefer och skjutledare att du har ett genuint intresse samt att du i övrigt är lämpad för att ansvara för att se till att alla regler efterlevs och att våra medlemmar och besökare trivs under våra öppettider.

Med andra ord gäller det att visa att klubben kan lita på dig som person.

Om bancheferna förordar att du ska bli skjutledare så får du börja praktisera på aktuell bana genom att du blir skjutledarelev. I samband med det blir du också anmäld till klubbens utbildning i klubbens regler samt SäkB som hålls i februari varje år av vår säkerhetschef.

Efter genomgången utbildning fortsätter praktiken fram till midsommar, och om alla då är överens om att det fungerar väl så beslutar styrelsen om att du skall utnämnas till skjutledare och därför tilldelas skjutledarväst samt nycklar.

Vänligen
Ordförande för Rosersbergs Jaktskytteklubb
Uppdaterad: 29 JAN 2021 23:44

Postadress:
Rosersbergs SpSK - Skyttesport
Box 4014
19504 Rosersberg

Kontakt:
Tel: 0859035787
E-post: This is a mailto link

Se all info