Hoppa till sidans innehåll

SM Tavla 2018

12 JUL 2018 21:33
SM i Bågskytte arrangerades i år av Helsingborgs BSK. Klubben åkte dit med 7 st förväntansfulla skyttar. Stefan Alveblad och Jan Welander i HR60, Thomas Wiberg och Olof Schönbäck i HR50, Jimmy Carlsson i HC60, Ola Jedenby i HLB60 Malin Svenberg i DBE
  • Uppdaterad: 12 JUL 2018 21:38

Då undrar ni säkert hur det gick...

Vi börjar med grundomgången på lördag, blåsigt och mycket svårskjutet i de byiga vindarna som höll nere resultaten för skyttarna.

Vi börjar med Malin, Malin lyckades med bedriften att bli sexa under grundomgången, vilket betyder att hon hör till toppskicktet i DBE. Med detta desultatet så kommer Malin att skjuta finalskjutning på söndag.

Nästa skytt blir Ola Jedenby, som tävlat sparsamt under året, men satsade allt till SM, Ola lyckades bli trea under grundomgången och ska skjuta finaler på söndag.

Här näst har vi Jimmy Carlsson i HC60, som slutade på 4;e plats i grundomgången, mycket bra jobbat, Jimmy skjuter 1/8 delsfinal på söndag.

Då har vi HR50 med Thomas och Olof, Thomas som nyligen skolat om sig till Recurve-skytt, och Olof i sin första stora tävling, utmanad av sin bror Per Lindberg Helsingborgs BSK. Båda får skjuta finaler på söndag, Olof börjar med 1/8 delsfinal och Thomas börjar med 1/4 delsfinal.

Avslutningsvis har vi HR60 med Stefan och Janne, Stefan slutade fyra på lördagen, och skjuter finaler med början i 1/4 finalen. Janne blev 7;a under lördagen, och måste skjuta 1/8 delsfinal på söndagen.

Då kommer vi till söndagens finalskjutning...

För Malin gick det inte som hon hade tänkt, Malin fick i 1/8 delsfinalen möta Erika Andersson från Kungälvs BSK och där tog det stopp, Erika slutade på en Silverplats i DBE.

Desto bättre gick det för Ola Jedenby, som mötte Roland Bexander BK Fiskjusen i semifinalen, där Ola segrade med 6-2 och var klar för match om Guldet... Där mötte Ola Stig Svensson Skövde BSK, Ola fick se sig slagen med 6-4 och fick nöja sig med Silvret.

Olof Schönbäck ställdes mot Ulf Paulo från BSK Pilen, Olof fick se sig besegrad med 6-0, så då var det färdigskjutet för honom.

Thomas Wiberg fick möta Paul Köler BSK Nimrod i 1/4 finalen och Thomas gick vidare till semifinal där han ställdes mot Anders Sandström från Upplands-Väsby BSK, där förlorade Thomas sin match med 6-0, och fick ladda upp för en Bronsmatch mot Börje Johansson Växjö AIS, där segrade Börje med 6-0 så det blev ingen medalj för Thomas som slutade 4;a.

Då har vi kvar HR60 med Jan Welander och Stefan Alveblad, Janne fick börja sin match i 1/8 delen mot Karl Andersson Skurups BK, Janne segrade efter lite dramatik med 6-4 och var klar för 1/4 delsfinal mot Kjell Franzén Motala BSK. Janne fick en svår motståndare som skjutit högsta resultat under lördagen, Kjell segrade med 6-0 över Janne.

Stefan Alveblad fick möta Bo Boström Mjölby BS i sin 1/4 final, Stefan segrade med 6-2 och var klar för semifinal mot Ulf Gidensköld, Ulf som låg Etta efter lördagens kval. Stefan åkte på pisk med 6-0, och fick ladda om för en Bronsmatch mot Jannes motståndare Kjell Franzén från Motala BSK, som ni ser på bilden, så knep Stefan Bronset med 6-2 mot Kjell...

Klubben har haft fina framgångar under årets SM, vi fick med oss Ett SILVER och Ett BRONS, samt en 4;e plats (Thomas) en 5;e plats (Jimmy), Olof delad 9;a, Malin  delad 9;a och Janne 7;a...

Skribent: Stefan Alveblad
Epost: Adressen Gömd

 

 

Bågskyttetider

Boulehallen

 

 

 

 

 Nostalgibilder från 2012

 Så här såg det ut när vi flyttade in 2012

 

Och så här ser det ut i dag...

bågar och pilar

Postadress:
Roslagens Bågskytteklubb - Bågskytte
Stefan Alveblad, Tysk-Elis väg 1
76493 Väddö

Kontakt:
Tel: 0706064114
E-post: This is a mailto link

Se all info