Hoppa till sidans innehåll

Skjutförbudet upphävt från 180731

30 JUL 2018 18:56
  • Skapad: 30 JUL 2018 18:56

Skjutförbudet har nu upphävts efter att räddningstjänsten har godkänt detta med följande restriktioner.

Skjutning mot markmål (rabbit duvor) och låga duvor får inte ske, likaså är det förbjudet att skjuta mot alla former av plåtmål såsom jaktstigen samt på plåtmålet till vänster om viltmålsbanan.

Efter avslutad skjutning skall skytten / skyttarna kvarstanna i minst trettio minuter för att säkerställa att ingen brand uppstår.

Dessa regler gäller tills vidare.

Nedanstående är kopierat från jägarförbundets hemsida.

"Så hög är brandrisken vid skytte"

Undvik övnings- och tävlingsskytte med kulvapen i terräng. Det rådet ger Svenska Jägarförbundet i samband med den kraftigt förhöjda brandrisken denna sommar med extrem torka i hela landet. På skjutbanor där det skjuts helmantlade kulor finns det ett utökat riskområde på 150 m bakom kulfånget. Detta beror på att om en kula träffar en tidigare kula som ligger i kulfånget kan den flyga iväg. Då kan det finnas risk för att gnistbildning uppstår. Vi vet inte att detta har orsakat brand någon gång men vi har heller aldrig haft så här torrt i markerna. För att vara på den säkra sidan rekommenderas att det 30 minuter efter avslutad skjutning görs en koll bakom kulfånget så ingen brand finns där.

 

Styrelsen RJSK

Skribent: Hans Malmström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Roslagens JSK - Skyttesport
Hans Malmström, Odengatan 5
76131 Norrtälje

Besöksadress:
Järsöbanan, Erkenvägen 350
76297 Edsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info