Hoppa till sidans innehåll

Licens


Frågor och svar om licens


Har du som brottare eller förälder frågor om brottarlicens och försäkring?

Här kommer infomation som kan ge dig svar.

 

Vad är en licens?

Att ha en licens innebär att du är försäkrad och att du har ett grundskydd i form av rätt till ersättning vid olycksfall som uppkommer i samband med organiserad tävling, träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Försäkringsavtalet har tecknats mellan Svenska Brottningsförbundet och Folksam. Rosvik IK teknar din försäkring och skickar hem ett inbetalningskort. Att ha en licensen är ett krav för att få tävla. Att ha en licens har två innebörder. Dels att du är försäkrad och dels att du uppfyller tävlingsarrangörens krav för att få delta.

Vem behöver licens?

Du skall ha en licens om du är

-15 år eller äldre och tränar brottning oavsett om du tävlar eller inte (A-licens)

-14 år eller yngre och tävlar. (B-licens)

 

Du behöver inte ha licens om du är

-14 år eller yngre och inte tävlar

Alla tävlingar kräver licens.

Vad är en A-licens?

A-licensen är namnet på den licens som du har om du är 15 år eller äldre och tränar och eller tävlar. A-licensen är ett krav även om du inte tävlar. Att ha en licens innebär att du är föräkrad och att du har ett visst grundskydd i form av ersättning vid olycksfall som uppkommer i samband med organiserad tävling, träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Försäkringsavtalet har tecknats mellan Svenska Brottningsförbundet och Folksam. Licensen betalas av Skövde ABK.

Vad är en B-licens?

B-licensen är namnet på den licens som du har om du är 14 år eller yngre och tränar och tävlar. Att ha en licens innebär att du är försäkrad och att du har ett visst grundskydd i form av ersättning vid olycksfall som uppkommer i samband med organiserad tävling, träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Försäkringsavtalet har tecknats mellan Svenska Brottningsförbundet och Folksam. Licensen betalas av Skövde ABK.

Hur länge är en licens giltig?

Licensen gäller för 1 år. Från 1 januari tillom 31 december. Om man licensanmäler sig under perioden 1 oktober tiom 31 december, så gäller licensen även för hela nästkommande licensperiod.

Vem betalar licensavgiften?

 Den aktive betalar sin licens. Avgiften betalas årsvis.

Vem ansvarar för att jag har licens?

Rosvik IK tar ansvar för att du har en giltig licens och att den förnyas i samband med årskiftet. Meddela kansliet i tid om du inte avser att fortsätta att tävla eller träna.

Vem kräver att jag har licens?

Svenska Brottningsförbundet har utarbetat bestämmelser kring licenskrav. Dessa bestämmelser måste alla klubbar som utövar brottning följa.

Var förvaras licenskortet?

Du som aktiv har själv ansvar för att kunna visa upp din licens när det behövs.

Vad händer om licenskortet inte kan uppvisas vid tävlingen?

At glömma sitt licenskort och inte kunna visa upp det för tävlingsarrangören i samband med tävlingen innebär att du inte kan tävla trots att du har en giltig licens.

Hur ser försäkringsvillkoren ut?

För vidare information om försäkringsvillkor kan du kontakta Folksam eller gå in på deras hemsida www.folksam.se. Försäkringen heter K62960.

Vem kontaktar jag vid olycksfall?

Vd olycksfallsskada ringer du Folksam Idrott och anger idrottsskador på telefon 0771-960 960.

Behöver jag annan idrottsföräkring?

Tävlingslicensen innebär att du har ett grundläggande förskringsskydd då du utövar brottning i föreningens regi. Skyddet är inte heltäckande. Du är själv ansvarig för att se över dina behov av eventuell ytterligare föräkring i form av en privat försäkring i ditt idrottstövande. Kontakta ditt försäkringsbolag för rådfrågning.

Uppdaterad: 31 JAN 2014 21:27 Skribent: Erik Eriksson

140609_VK_Puff1_340x135dpi

 

staticbanner

 

Postadress:
Rosvik IK - Brottning
Vallavägen 11
94533 Rosvik

Kontakt:
Tel: 0911206395
E-post: This is a mailto link

Se all info