Hoppa till sidans innehåll

Kartor


Rotebro IS OK är liksom de flesta orienteringsklubbar norr om Stockholm medlem i Norrkartor. Norrkartor

Norrkartor är en organisation som har till syfte att kartlägga och hålla aktuella kartor över orienteringsmarkerna norr om Stockholm från kusten in till Mälaren mellan Kungsängen och Upplands Väsby. Området är grönmarkerat på Norrkartors kartöversikt.

Alla kartor är digitaliserade och redigerade i kartprogrammet OCAD. Endast ett fåtal blad lagerhålls i offsettryck, främst över närområden där vi ofta tränar. Normalförfarandet är att vi skriver ut de kartor vi behöver med en färglaser med mycket höga prestanda, oftast hos BL Idrottsservice.

Den vanligaste kartskalan för orientering är  1:10 000, det är bara tävlingar för åldrarna 16 - 35 år som går på skalan 1:15 000.

 

RIS-medlemmar som behöver kartor för tävlings- och träningsarrangemang

Om karträtten finns hos Norrkartor, så har klubben en aktuell fil över det område du behöver. Kontakta kartansvarige i god tid, ca 3-4 veckor före ett större arrangemang, så hjälper vi till att ta fram önskat kartutsnitt, önskad skala och eventuellt banpåtryck, samt sänder filen för laserutskrift.

Kartor som ligger utanför Norrkartors område måste arrangören köpa från den klubb som har karträtten.

 

Skolor

Rotebro IS OK och Norrkartor stödjer skolorna genom att ta fram kartor för orienteringsundervisning till lägsta möjliga självkostnadspris genom att bjuda på den ideella karträtten och vårt eget arbete. Kontakta vår kartansvarige via This is a mailto link i god tid innan kartorna ska användas och ange vilka kartor skolan behöver. För skolor brukar skalorna 1:5000 eller 1:10 000 passa bäst. Små händer brukar tycka om formatet A5.

Vi har även tagit fram sk skolgårdskartor i ännu störra skalor. Vill idrottslärarna ha påtryckta kontrollringar eller hela banor så är det lätt ordnat.

Nu (2005) ligger priset för skolor på 8 kr för kartor i A3-format, 4 kr för A4 och 2 kr för A5.

 

Privatpersoner som vill köpa några få kartblad

Kontakta vår karansvarige via This is a mailto link. I vår klubbstuga har vi alltid kartor i olika skalor som vi kan sälja styckevis. Det gäller främst norra Järvafältet,  25 kr för en offsettryckt karta i A3-format.

 

Du som vill veta mer om moderna kartproduktion för orientering kan besöka Sven Bohlins webbplats och Svenska Orienteringsförbundets webbplats om kartor. Där kan man också få en förteckning över alla orienteringskartor i Sverige samt förklaring över karttecknen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:52 Skribent: Christer Häggqvist

Postadress:
Rotebro IS OK
C/O Margareta Holmström, Linnés väg 12 A
19135 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information