Hoppa till sidans innehåll

Rundviks PSK - Skyttesport

För kännedom så kommer denna hemsida på IdrottOnline att försvinna vid årsskiftet då Skyttesportförbundet på grund av kostnadskäl lägger ned denna sida som varit gratis för oss. Redan nu så kommer resultat m.m. att läggas ut på vår egna hemsida https://rundvikspk.se/

Integritetspolicy.pdf    

SAMMANFATTNING AV ÅRETS NORRLANDSMÄSTERSKAP I PRECISION OCH FÄLTSKJUTNING.

Årets NSM genomfördes i Sundsvall (precision och militärsnabbmatch) och i Gideå (fältskjutning). Vid tävlingarna i Sundsvall så lyckades vår klubb ta hem en individuell bronsmedalj i precision CVÄ genom Hans Moritz och ett lagguld i precision CVY genom Björn Johansson och David Nording. Vid fälttävlingarna i Gideå så tog Anders Gustafsson hem en bronsmedalj i A-klassen. Givetvis så deltog många fler klubbkamrater i tävlingarna och deras resultat/placeringar hittar ni under fliken "Tävlingsresultat".

Kretsmästare Revolver.jpeg

Den 22 maj så arrangerade Rundviks Pk kretsmästerskapet i fält för revolver och en kretsfältskjutning för övriga klasser. Det vackra vädret lockade tyvärr inte så många deltagare som var väntat. Totalt blev det 70 starter i tävlingarna. I kretsmästerskapet så visade det sig att kampen om guldmedaljen stod mellan två från vår klubb, Jörgen N och David N. Efter särskjutning så kammade David hem guldmedaljen och silvermedaljen hamnade hos Jörgen. På bronsplats ser vi Umeå Pk:s Daniel Olsson. 

Efter år med corona m.m. så har vi förhoppningsvis börjat återgå till ett mera normalt skytteår. I dag, 8 maj 2022, så arrangerade Nysätra Psk fälttävlingen "Tomhylsan". Hela 11 deltagare från vår klubb deltog i tävlingarna. Bäst lyckades Jörgen N. genom att vinna klasserna C2 och R2 på mycket fina resultat. David N. vann klassen för yngre veteraner, Marcus N blev tvåa i klass A1 och Anders G noterade en tredje plats i klass A3. Övriga klubbmedlemmar deltog och kämpade väl och nådde mycket hedervärda placeringar. I samband med tävlingarna så passade sekreteraren på att överlämna det eftertraktade "Pilsnerkorvstipendiet" till Lars E. som utsågs till stipendiat för 2021.

Lars E.jpg

Idag den 20 februari 2022 arrangerade Umeå Pk en inomhusfältskjutning. Från vår klubb deltog Marcus N, Torgny E, Isak E, Thomas D och David N. Marcus gjorde en storartad insats och vann klass C1, Torgny gjorde också en bra insats när han vann klass B3. Våra övriga deltagare gjorde väl godkända resultat och de finns att läsa under "Tävlingsresultat 2022".

Brobygge inför kretsmästerskap i fält i slutet av 70-talet. Byggarna på bilderna är Svante M, Roland L och Erling A.

Brobygge 2.jpgBrobygge 1.jpg

Vy över precisionsbanan vid SM 1978 i Skövde

SM prec 1978.jpg

Här är lite nostalgi från SM i Skellefteå 1997   SM_Ban-97.pdf 

Nostalgibild från 1978, segrarna i AC-serien på precision.

Rpk 1978 B.jpg

Peder.jpg

I samband med årets sista klubbtävling den 14 december, klubbmästerskapet på luftpistol, så passade styrelsen på att "årtalsmärka" Peder E. I och med att han har tävlat för en annan förening ett antal år så har rapporteringen av årtalsmärken missats. Så därför fick ordförande Thomas den delikata uppgiften att sätta fast de saknade årtalsmärkena på Peders bröst. Trots en darrande hand på herr ordförande så uppstod inget blodflöde i samband med fastsättandet av märkena.

Nu till resultaten från luftpistolmästerskapet, Conny S visade sig vara överlägsen övriga nio deltagare. Efter särskjutning om andra respektive tredje plats hamnade (i nämnd ordning)  Jörgen N och Anders G. Vill ni se resultaten från tävlingen så hänvisar vi till "Resultat klubbtävlingar" under 2021.

Söndagen den 10 oktober var det dags att "göra vinter" på pistolbanan i Floxen. Hör och häpna, det kom 25 - 30 medlemmar som hjälpte till att städa, kratta skjutvallar, sätta upp hängrännor m.m. Det har aldrig hänt tidigare att så många frivilliga har kommit och hjälpt till, så ett stort TACK till alla som hjälpte till.

Den 26 september sköts årets sista utomhustävlingar i Floxen. Det var omgång 3 i seriefält och serieprecision som avgjordes. Trots att det var sent på säsongen så deltog åtta klubbmedlemmar i tävlingarna som avgjordes i fint väder, när precisionsskjutningen sköts så "klagade" många på att det var alldeles för ljust med så mycket solljus på tavlorna. David N (som även var banläggare) var ofin nog att skjuta bäst i fältskyttet med sina 46 träff, på andra plats placerade sig Peder E med 43 träff. I precisionsskjutningen så ledde Peder länge men blev knappt slagen med två poäng av David som gjorde en stark avslutning med att endast tappa 6 poäng på de sista fyra serierna. Kompletta resultatlistor finns upplagda på sidan för klubbtävlingar.

Lördagen den 18 september arrangerade Umeå Pk kretsens sista utomhustävling, Björkträffen och Årets rekryt, för 2021. Att det är höst märktes då det behövdes rejält varma kläder för att slippa frysa denna dag. Från Rundviks Pk deltog Göran S, Jörgen N och David N. Herrarna kämpade väl i det kylslagna vädret, dock blev det inga klassegrar denna gång. Vill ni se resultaten från denna tävling så finns de upplagda på samma plats som övriga resultat från externa tävlingar finns sparade.

När Ola F och Ulrik M stod som arrangörer av klubbtävlingarna i seriefält och seriebana söndagen den 12 september så var inte vädrets makter inte på sitt allra bästa humör. Trots hot om mycket regn så blev det sex deltagare i bägge tävlingarna. Jörgen N visade att han är en god fältskytt genom att endast bomma 2 skott i den omväxlande fältskjutningen. När det sedan blev precisionsskjutning så blev David N bäst genom att skjuta 469 poäng. Som vanligt så kan ni se hela resultatlistan under "Tävlingsresultat 2021", "Resultat klubbtävlingar".

Söndagen den 5 september genomfördes klubbmästerskapet i fältskytte i Floxen. Skjutledarna hade anordnat 8 varierande stationer som visade sig så pass tuff att ingen av de deltagande skyttarna lyckades skjuta 48 träff. Vann gjorde man på 46 träff och för att nå en bronsplats räckte det med 41 träff. Roligt att se att tävlingen lockade hela 14 deltagare trots att älgjakten har startat. Kanske det är roligare att skjuta pistol än att sitta på pass och vänta på en älg som inte kommer förbi. Den som vill se hela resultatlistan kan hitta den under "Tävlingsresultat 2021" och därefter kika på "Resultat klubbtävlingar".

Jonas Kretsm 2021.jpeg

I dag den 28 augusti så arrangerade Skellefteå Pistolskytteförening kretsmästerskap i precision för C-vapen. Från vår klubb så var det två skyttar som deltog och bäst lyckades Jonas L när han erövrade silvermedaljen i öppna klassen. Jörgen N kämpade och slet men nådde tyvärr ingen final denna dag, men han lovar att han skall komma igen å det snaraste.

Onsdagkväll den 25 augusti så genomfördes klubbmästerskapet i precision för C-vapen trots att vädrets makter inte behagade att vara snälla med oss. Trots/eller tack vare det dåliga vädret så ställde hela 18 skyttar upp i kvällens tävling. Det var inte bara blåsten och regnet som var emot oss, även mörkret gjorde sitt till att göra förhållandena mycket svåra. Resultaten från tävlingen kan ni läsa under "Tävlingsresultat" för 2021.

Söndagen den 15 augusti sköts en maratontävling för C-vapen vid vår pistolbana i Floxen. Tolv av våra medlemmar deltog och kämpade väl, det är ingen lek att skjuta 24 tävlingsserier med skärpa hela tiden. Hans M. vann klassen för veteraner äldre, Andreas N. vann klass C2, i klass C3 blev David N. tvåa och Jonas L. trea. Övriga klubbkamraters placeringar finns att läsa på sidan med tävlingsresultat.

Öviksträffen.jpg

Lördagen den 14 augusti var ett mindre gäng Rpk-are (Jonas L, David N, Jonny H och Rune A) ned till Ö-vik och tävlade i precision. Här blev det segrar i A-vapen (David) och B-vapen (Jonas). I C-tävlingen så blev det andra plats för Jonas följd av David på tredje plats. Lagtävlingen för C-vapen vanns av Rundvik (Jonas, David och Jonny). 

Den 7 augusti så arrangerade Norsjö Psk kretsmästerskapen i precision för A- och B-vapen. David N och Jonas L deltog i dessa mästerskap och bäst lyckades David med att bli silvermedaljör i klass A och bronsmedaljör i klass B. Jonas kämpade väl och nådde en femte plats i klass A och en sjätte plats i klass B. Noterbart är att tävlingarna lockade ett 20-tal skyttar i bägge mästerskapen.

Vid NSM i Umeå 29/7 - 1/8 där klubben hade hela 16 deltagande skyttar så kammade Rundviks Pk hem 1 individuellt guld i precision A, Silver- och Bronsmedaljer i precision för Yngre veteraner, Silvermedalj i precision för äldre veteraner. Till detta skall vi lägga till ett lagguld i precision för yngre veteraner, ett lagsilver i precision för C-vapen och ett lagbrons i precision för B-vapen. Till detta skall vi lägga att 2 av våra skyttar var med i Västerbottens kretslag i precision C som vann kampen mellan Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Snacka om att det har gått bra för klubben vid dessa tävlingar där vi även var med och arrangerade tävlingarna.

Nedan så ser ni lite bilder från tävlingarna:

Bild 1 Revolverfält vid station 8

166.jpeg

Bild 2 Revolverfält vid station 9

168.jpeg

Bild 3 Glada lagsegrare (David och Conny) i precision för veteraner yngre

172.jpeg

Bild 4 Conny glad segrare i precision A

175.jpeg

Bild 5 Markering och resultatskrivning av Jonas

20210729_172146a.jpg

Bild 6 Mera markering av resultat vid precisionsskjutning

20210729_172231a.jpg

Bild 7 Snillen spekulerar över dagens tävlingar

20210729_190855a.jpg

Bild 8 Glada silver- och bronsmedaljörer (David och Conny) i precision för veteraner yngre

20210729_195558a.jpg

Bild 9 Hasse glad silvermedaljör i precision för äldre veteraner

20210729_195804a.jpg

Bild 10 Jonas begrundar fältskyttet vid station 10

20210731_114101a.jpg

Bild 11 Våra glada silvermedaljörer (Peder, David och Jonas) i lagtävlingen för precision öppen klass

20210731_190439a.jpg

Bild 12 Peder och Conny ingick i Västerbottens lag som vann tävlingen mellan kretsarna i precision C 

20210731_190624a.jpg

Bild 13 David glad silvermedaljör i fältskjutning för veteraner yngre

20210731_190911a.jpg

____________________________________________________

För första gången någonsin sedan klubben bildades så har klubbens årsmöte fått vänta till den 5 juni innan det kunde genomföras utomhus i det vackra vädret vid pistolbanan i Floxen. Orsaken till detta är ju som bekant pandemin som drabbat världen. Hur som helst så genomfördes det som vanligt, lugnt och stilla med sedvanliga val, prisutdelning m.m. Nedan ser några bilder från årsmötet.

Prisutdelning årsmöte 2021.gif

Årsmöte i det gröna 2021.gif

Prisutdelning årsmöte 2021 a.gif

Årsmöte i det gröna 2021 a.gif

Årsmöte i det gröna 2021 b.gif

Årsmöte i det gröna 2021 c.gif

NSM 2021

Nu är det dags att putsa arsenalen och ge er ut och träna för vi planerar för ett Norrlandsmästerskap i Militär snabbmatch, Precision och Fältskjutning i Västerbotten i slutet av juli 2021.

Vi tror att det är många där ute som, precis som vi, längtar efter att få åka på tävlingar igen. Vi hoppas att allt det ska vara möjligt lite senare i sommar så boka in 29 juli – 1 augusti 2021 i era kalendrar och knappa in Umeå I GPS:en för där och då hoppas vi att det smäller.

Just nu är det fortfarande ett tufft läge och allt kan hända men vi hoppas och tror att det kommer att bli bättre framåt sommaren. Eftersom det fortfarande är osäkert om vi kan genomföra tävlingarna så kommer vi inte att öppna anmälan förrän i början av juni då vi bättre kan bedöma läget. Vi följer situationen och information kommer fortlöpande att publiceras på www.facebook.com/nsm2021

Och alla vi skyttar i Västerbotten… vi behövs allihop för att göra ett riktigt bra mästerskap och bjuda igen till våra grannar som så förnämligt bjudit oss på detsamma genom åren. 

Väl mött!

Planeringsgänget genom

Åsa Edvinsson, tävlingsledare

Svante M.jpg

Vi har tyvärr nåtts av ett tråkigt besked, vår vän och klubbkamrat Svante Molander har avlidit den 19 januari 2021. Våra tankar går till hans fru Ingrid, hans barn och barnbarn i dessa svåra tider.

 

 Vi har nåtts av ett tråkigt besked, vår vän och skyttekamrat Sten Björklund har avlidit den 20 september efter en längre tids sjukdom. I dessa svåra tider så går våra tankar till Inga-Lill.

Lördagen den 19 september avgjordes tävlingen "Årets rekryt" vid Umeå Pk:s pistolskyttebana. För första gången sedan tävlingen började arrangeras så deltog nya skyttar från vår klubb (Thomas S och Andreas J). Tävlingen som lockat 9 nya "rekryter" vanns av Thomas medan Andreas blev nia (värt att nämna är att Andreas hade näst bästa precisionsresultatet efter att ha haft problem med fältskjutningsdelen). Stort GRATTIS till Thomas.

 

I dag den 9 augusti korades 2 klubbmästare, David N i fältskytte och Conny S i precision. Noterbart är Connys resultat i precisionstävlingen, hela 485 poäng! Grattis Conny!

Det är inte alla klubbar som kan ha ett klubbmästerskap i fripistol med ett startfält på 7 deltagare.

 

Dagens nyhet!

Vår ordförande har idag 19 juni gått och blivit stadgad. Han och Katarina har växlat ringar. GRATTIS TILL ER BÅDA!

 

Nytt tavelställ på gång!

 

 

 

Årsmöte den 23 februari med många deltagare

 

 

 

NSM Precision i Kramfors 3-4 Augusti

 

Conny Ström blev Norrlandsmästare i precision för yngre veteraner. GRATTIS!

 

 

Rundvik silvermedaljörer i tre klasser (A, B och C öppen) vid Norrlandsmästerskapet! 

Precision A (David, Jonas och Conny)

Precision B (David, Jonas och Conny)

Precision C öppen (David, Peder och Jonas) Tyvärr har vi ingen bild där Peder finns med.

 

Glada skyttar från Västerbotten med sina erövrade medaljer!

 

PISTOLSM i GÄVLE 4-7 JULI

                

 Guldmedalj i Precision CVY                   Silvermedaljer i lagtävlingen för precision CVY

 Se film från tävling och prisutdelning https://www.youtube.com/watch?v=OQ38MYqnDl8&t=14s

 

       

Bilder från kretsmästerskapet i Fält C den 16 juni. Många RPK:are med medaljer och fyra stycken som deltog i särskjutning om medaljer. Nedan ser ni den garanterat yngste besökaren vid vår tävling denna dag,

 

 

  

 

Nu har 4 klubbmedlemmar gått domarutbildning för C-licens inom Skyttesport. Utbildningen genomfördes i Umeå 25-26 januari. Totalt var det 25 st personer som gick utbildningen, från vår klubb var det Jörgen, Thomas, Johan och David som deltog.

Rundvik fick ytterligare en kretsmästare i precision B vid tävlingarna i Skellefteå den 12 augusti. På andra respektive tredje plats hittar vi Åsa Edvinsson och Lars Edvinsson, bägge tävlande för Umeå Pk.

 

Ytterligare ett kretsmästerskap i precison C har genomförts den 5 augusti vid vår bana i Olofsfors. Det roliga är att klubben tog hem många medaljer (6 st). Roligast var att Peder E. blev kretsmästare i öppna klassen efter en tuff särskjutning mot Tomas Backlund.

 

Nykrattade skjutvallar och uppfräschad blindering framför tavelställen på 25-meters banan. Bra jobbat av alla som hjälpt till!

 

Vi får gratulera våra yngre och äldre veteraner till mycket fina placeringar i fältskjutningarna "Tomhylsan" och "Björkskottet". Se resultatlistorna!!

 

Vårt nybörjarskytte startar onsdagen den 16 maj.

Tid: 18:00

Plats: Pistolskyttebanan, Floxen Olofsfors

 

 

Lördagen den 24 februari hade vi som ni ser ett välbesökt årsmöte. Mötet avhandlade sedvanliga punkter som redovisning av ekonomi, val av styrelse, prisutdelning, lotteridragning och höjdpunkten = fika med smörgåstårta och kaffe.

Säsongens sista klubbtävling (klubbmästerskap luftpistol) genomfördes tisdagen den 6 december. Årets klubbmästare i luftpistol blev Jörgen Nilsson (öppen klass) och Thomas Dahlberg (klass 65+). Grattis!

 

Nu finns den slutgiltiga resultatlistan från Rikstävlingen "Hemortens Banor" inlagd under externa resultatlistor.

 

Lördagen den 26 augusti korades 2 nya klubbmästare i fältskytte respektive precision. Nåja, nya och nya men nu pratar vi inte om ålder på mästarna. Grattis Thomas D till segern i fältskyttet och lika stort grattis till Björn J till segern i precisionsskyttet!

 

 

 

Kretsmästerskap fält C 21 maj.                                                         Foto:Sandra Lindberg

Bilden ovan. Särskjutning om medaljerna!

Bilden nedan. Glad skjutledare och guldmedaljör!  

 

 

"Regler för Johans vår- och hösttävling"

 Tävlingar & Inbjudningar är inlagda på respektive datum i Kalendern under  "Klubbinfo & Tävl.kalender".

 Länk till Skyttesportförbundets Tävlingskalender med inbjudningar och resultat 

 

                     
 Gillar du vår sida på Facebook så får du också information snabbt och enkelt.
 
 
   25- och 50-m bana i Floxen       Lufthall i Norrskenshallen
       Lufthall     
  
Hitta till Rundviks Pistolklubb
 Skjutbanan, Olofsfors
N 63° 35'31', E 19° 24'45'
 
Norrskenshallen, Nordmaling
N 63° 34'25', E 19° 27'42'
 
Vi är med och delar på 50 miljoner!
Vår förening är ansluten till Svenska Spels satsning Gräsroten. Det unika med denna satsning är att alla som spelar hos Svenska Spel är med och bestämmer till vilka föreningar pengarna ska gå. Välj oss som din favoritförening nästa gång du spelar hos Svenska Spel. Då är vi med och delar på pengarna. Du gör det i din spelbutik, på svenskaspel.se/grasroten eller genom att ringa Svenska Spels Kundservice på 0770-11 11 11. Tack för ditt stöd                                           

 

 

 

 

 

          

Postadress:
Rundviks PSK - Skyttesport
David Nording, Norra Ersmarksgatan 38
90344 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@rundviks...

Se all info