Hoppa till sidans innehåll

Regler för Johans tävling


Regler för Johans tävling

 

Regler för RPK:s Serietävling, uppdaterade 2019-01-29

Beskrivning

Under säsongen 2020 genomförs en intern serietävling med pistolskytteförbundets Rikstävling hemmaortens banor som mall. Tävlingen startar den 1:a april och avslutas 30 september 2020.

Under den perioden får du rapportera in högst 20 starter i skyttegrenar efter eget tycke och smak. Kravet är att det ska vara en gren som är godkänd av de nationella förbund som handhar pistolskyttet i Sverige: Svenska pistolskytteförbundet, Skyttesportförbundet samt Svenska svartkrutsskytte federationen. Varje enskild skytt avgör själv när skyttet sker, vilken gren som väljs, men följer givetvis gällande regler för så väl skytte som resultatredovisning, se nedan.

Då resultaten sammanställts presenteras en resultatlista.

Ett förtydligande: Detta ersätter inte de serietävlingar i fält- och banskytte som föreningen bedriver utan är ett komplement. Organiserade externa eller interna tävlingar ingår inte i denna serietävling.

Rapportering

Rapportering sker med e-post till adressen This is a mailto link Rapportering sker kontinuerligt. Spara inte ihop resultat från flera veckor utan skicka in så snart du skjutit.

I rapporteringen ska det framgå vem som skjutit, vilket vapen som använts, vilken gren som skjutits, antal skott som avfyrats (provskott ej inräknade), resultat och datum. Se exempel.

N N, Husqvarna m07, Precision A, 50 skott, 411 poäng, 2020-04-01

N N, Hämmerli 208, Standardpistol, 60 skott, 544 poäng, 2020-04-02

Rapportering till serietävlingen sker mellan 1:a april och 30 september. OBS! Håll koll på antalet starter. Endast 20 starter räknas!

Hederlighet och sportslighet förutsätts alla deltagare ha. Därför behövs inget “bevis” för ditt resultat i form av sparad tavelspegel.

Krav

För att resultatet ska få ingå i tävlingen så krävs som tidigare nämnts att regler gällande säkerhet, skjuttider, skjutställningar, avstånd och så vidare uppfyllts.

Ett visst antal skott måste avfyras för att resultatet ska räknas i tävlingen. Till exempel:

SSSF:s skyttegrenar (svartkrut)

Samtliga klasser=13 skott.

Nationella grenar

Precision C-vapen = minst 35 skott.

Precision B-vapen = minst 35 skott.

Precision A-vapen = minst 35 skott.

Skyttesportgrenar

Sportpistol= 60 skott.

Grovpistol= 60 skott.

Standardpistol= 60 skott.

Uppdaterad: 13 JAN 2020 11:04 Skribent: David Nording
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rundviks PSK - Skyttesport
David Nording, Norra Ersmarksgatan 38
90344 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@rundviks...

Se all info