Hoppa till sidans innehåll

Corona Information

31 MAR 2020 06:57
Seriepremiären skjuts upp.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 06:57

Med anledning av Corona utbrottet så har Smålands Fotbollsförbund tagit nytt beslut angående tränings och tävlingsverksamhet.

Detta innebär att all tävlingsfotboll inom herr, dam och junior serierna skjuts upp och seriestarten beräknas bli i juni månad.

Det betyder att det inte blir någon seriepremiär på Kungshall Annan dag påsk utan betydligt senare.

Både A-laget och U-lagets seriespel skjuts upp och serierna kommer att spelas som enkelserie där vår omgången stryks och höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.

Vi återkommer så fort vi vet mer när första hemma matchen kommer att spelas.

 

Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat från slutet av april.   Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier  13-16 år där tabell och resultat redovisas.  Övriga matcher (våromgångarna) kan spelas som träningsmatcher efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer. För serierna 10-12 år spelas matcher enlig SvFF:s direktiv med iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.  

Lokala träningsmatcher kan spelas på alla nivåer om de följer Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Här är viktigt att betona skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch.  En träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser.  Det är inte förhållandet med en tävlingsmatch. Detta innebär med stor sannolikhet att RGoIF kommer att spela flera träningsmatcher under våren mot lokala lag, vi återkommer om detta också så fort vi vet mer.

 Nedan finns utdrag ur SvFFs krisplan, du kan läsa hela på www.smalandsfotbollen.se.

 

SvFF delar Folkhälsomyndighetens syn och uppmuntrar lokalt idrottande som inte inbegriper resor, men att till varje pris genomföra en traditionell tävlingsverksamhet för seniorer som också innebär resor inom landet är inte lika viktigt. Hälsa kommer alltid före tävling.  we

När det gäller distriktens tävlingsverksamhet är SvFF:s rekommendation att folkhälsan – och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus.  Sedvanlig lokal träningsverksamhet och träningsmatcher bör därför kunna genomföras, men SDF bör överväga att, i linje med SvFF:s beslut i fråga om förbundstävlingarna, skjuta på tävlingsstarten.

I rådande läge bör det prioriteras att hålla igång fotbollen, men inte att genomföra tävlingsmatcher till varje pris. Därmed undviker man också diskussion och oro kring, och bedömningar av, om det är rimligt för en förening att spela tävlingsmatch om en eller flera spelare i laget uppvisar förkylningssymptom.

I fråga om matcher för barn upp t.o.m. 12 år – d.v.s. där det varken sätts samman en tabell eller koras segrare – kan utgångspunkten vara att genomföra de lokala matcherna som planerat, dock alltid med iakttagande av myndigheternas aktuella råd och riktlinjer.

 

Rydaholms GoIF följer ovanstående rekommendationer och vi är medvetna om att läget snabbt kan ändras.

 

Styrelsen för Rydaholms GoIF

Skribent: web
E-post: Adressen Gömd

 

Hordagruppen

Hilding Anders

rtablog11

pls-truck-bodies-logo

 

Postadress:
Rydaholms GoIF
c/o Johan Andersson, Trädgårdsgatan 5
33017 Rydaholm

Besöksadress:
Kungshall IP
33017 Rydaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info