Hoppa till sidans innehåll

Bugg Vuxna


DANSKURSER - Hösten 2018

Vi lär ut en modern buggstil med åhej-förning inom både kurs- och träningsverksamhet. Denna stil för med sig att man inte påverkar sin danspartners balans lika mycket, och på så sätt kan båda utveckla sin dans mer. Följaren får också mycket mera frihet, vilket uppskattas. Den som i framtiden vill prova på att tävlingsdansa har då redan en buggstil som de flesta av Sveriges bästa dansare använder i dag. Denna dansstil börjar ta över även ute på vanliga socialdanser i hela landet. På våra kurser lär man sig alltså något som man kan använda sig av i många olika sammanhang.

 

Tänk på att alla lär sig på olika sätt och olika snabbt - det är bättre att gå samma kurs flera gånger än att gå upp till nästa nivå innan man behärskar kursnivån!  

 

Kursinnehåll:

På Grundkurs får man en bra förståelse hur man för och följer utan att störa sin danspartners egen dans. Det finns alltså inga kraftiga dragförningar, utan vi för med handsignaler och kroppsrörelser. Vi går här igenom alla de vanligaste snurrarna och figurerna så att man efter kursen kan gå ut och socialdansa.

 

På Fortsättning 1 bygger vi på detta med flera nya turer och figurer men fortfarande ganska enkla sådana. Vi lär oss också ytterligare variationer och bygger fler slingor av de turer och figurer vi kan.

 

Fortsättning 2 bygger på att man kan grunden väl, och här fortsätter det med mera avancerade tekniker och musikens tempo är också snabbare.

 

Kurspris:  600 kr

Om du går fler av dessa kurser samma termin så finns ett rabattsystem som gör att du betalar fullpris på första kursen (gäller enbart helterminskurser på 12 tillfällen). De övriga kurserna betalar du endast halva priset för. Detta gäller både Bugg och West Coast Swing och man kan blanda dessa. Därimot gäller det inte för torsdagsträningarna (Teknik, samt Tävling/Parträning) eftersom de har ett eget rabattsystem.

 

Teknik och par/tävlingsträning

Grundkurs i Teknik
Du bör ha gått färdigt fortsättning 2
Perfekt för dig som vill utveckla din egen dans .

 

Teknik 2 
Under våren 2019 kommer nivån på tekniken att höjas ytterligare. 
Vi kommer att fokusera mer på det dansanta beteendet och hur man får ett jämnare flyt i dansen med hjälp av de hjälpmedel som vi jobbat med under tidigare terminer. 
För att anmäla sig till denna kurs bör du ha gått Teknik 2 innan. Har du gått Teknik 1 och sugen på en utmaning kontakta då David eller Nathalie för mer info.


Vi har tidigare haft två olika Teknikgrupper (Teknik 1 och Teknik 2) med lite olika höga kunskapskrav. Till vårens kurstermin kommer vi endast ha en enda Teknikkurs inplanerad och den baseras på att man gått i den mer avancerade Teknik 2 i höstas, eftersom nivån på denna teknikkurs kommer att höjas ytterligare. Vi kommer att fokusera mer på det dansanta beteendet och hur man får ett jämnare flyt i dansen med hjälp av de hjälpmedel som vi jobbat med under tidigare terminer.

För att anmäla sig till denna kurs bör du ha gått Teknik 2 innan. Har du gått Teknik 1 och sugen på en utmaning kontakta då David eller Nathalie för mer info.
Nathalie´s mobilnr:  076-1777190
De kan även kontaktas via pm på facebook (messenger)

 

Parträning är som det låter, en träning för just par. Man måste alltså anmäla sig tillsammans med en danspartner. 

 

Teknikträningspris:  800 kr

Parträningspris: 400 kr

Dessa två kurser är fristående och innefattar INTE något rabattsystem.

 

Grundkurs i Teknik:
Du måste ha gått färdigt Fortsättning 2. 
OBS! Nu går det bra även med singelanmälan!

Krav för att gå Teknikträning 2:
Du måste ha gått färdigt Fortsättning 2 minst två terminer. 
OBS! Nu går det bra även med singelanmälan!

Krav för att gå Tävling/Parträning:
Du måste ha gått färdigt Fortsättning 2.
Kursen är i första hand för tävlingsdansare med licens samt par som ska börja tävla. Övriga par kan antas efter kontakt med instruktörerna. ANMÄLAN

Anmälan görs på länken efter varje kurs (anmälningssystemet SwingWeb). Var noga med att klicka på den SwingWeb som är på rätt rad. Under anmälningsproceduren får man en fråga om man vill anmäla en danspartner som då atomatisk får den andra dansrollen (förare eller följare). Ha då gärna all information om dem tillgänglig (epostadress, postadress, komplett personnummer samt telefonnummer). Det är viktigt att skriva in sin mejladress då ni annars inte får någon bekräftelse/betalinformation!
OBS! Anmälan är bindande och betalning ska vara oss tillhanda senast 15 dagar det att ni blivit antagen till kursen. I annat fall kan platsen gå till annan sökande!

Vid problem med anmälan eller om ni vill fråga något kan ni vända er till:
Lars-Inge Lundberg tel 076-677 19 01 eller via mejl till This is a mailto link

 

Medlemsskap:

Medlemsavgift betalas enbart 1 gång varje kalenderår (jan-dec). De som anmäler sig till kurs får automatiskt ett påslag den avgiften när man blir antagen till den första kursen varje kalenderår. Alltså behöver man inte gå in och lösa medlemskap.
De som därimot inte går kurs, vilket kan vara tävlingsdansare, kursinstruktörer eller bara någon som vill stödja klubben och kunna nyttja vissa övriga aktiviteter kan gå in på länkarna nedan under medlemsskap.

Då hela familjen är medlemmar finns ett speciellt familjemedlemskap som alltid kostar lika mycket som två vuxna och ett barn. Övriga familjemedlemmar omfattas av familjemedlemskapet.

Om vi under anmälningstiden ser att det blir stort överskott på kvinnor på kursen kommer vi att sätta in tillfälligt anmälningsstopp. De som anmäler sig efter detta kommer på en reservlista. Parvis anmälan har då förtur, så försök gärna vara smidig och hitta en egen partner att anmäla dig tillsammans med. Om kursen bara blir aningen ojämnt fördelad mellan könen löser vi detta med hjälp av våra meddansare. 
På Tävling/Parträning är det obligatoriskt att anmäla sig med en partner. På både kurser och Teknik byter vi ofta danspartner för att få en mer varierad träning.

 

Friskvårdspeng:

De som vill ha skrivna kvitton för att t.ex. lämna dem till sin arbetsgivare för att kunna utnyttja friskvårdspengen som många arbetsgivare godkänt, kan säga till på kursen så får de kvitto så snart vi kontrollerat att kursavgiften är betald. Det är upp till varje arbetsgivare att bestämma om detta ska erbjudas och måste då gälla alla anställda på samma villkor, så hör gärna med din arbetsgivare om han/hon erbjuder detta. Dans är bra motion, samtidigt som det är roligt.


Actiway:

Anmäl dej först på våra kurser och skriv gärna "Actiway" i det fria textfälte så underlättar du för vår administratör. När du sedan får ditt antagningsbesked kan du gå in på Actiways hemsida och registrera sig. Man måste först komma med på kursen. Vi har nämligen en maxkvot och könsfördelning att tänka på, vilket leder till att en del ibland inte kommer bli antagna. Ju tidigare man anmäler sig ju lättare att bli antagen, då många kurser är väldigt eftertraktade.

 

BETALNING INOM 30 DAGAR:

Betalning ska vara oss 15 dagar efter att man blivit antagen på kursen. All betalningsinfo finns i antagningsbekräftelsen man erhåller över epost. Det är viktigt att ni skriver OCR-numret så systemet kan känna av rätt inbetalning med automatik. Så fort en betalning är mottagen så skickas en kvitto över epost. Får ni inga epost-meddelande så kontrollera om det blivit sorterat som skräppost.
Betalningskontroll sker vid första tillfället.

De deltagare som betalar med presentkort behöver inte bry sig om eventuella mejl om betalning eftersom dessa skickas ut med automatik. Deltagarna tar i stället med sig presentkorten och lämnar dem till ledaren vid första kurstillfället. Det underlättar om det anges i det fria textfältet när anmälning till kursen görs.

 

Uppdaterad: 06 AUG 2018 13:06 Skribent: Lars-Inge Lundberg

Postadress:
SDK Wetternbuggarna - Danssport
Hyvingevägen 18
59150 Motala

Besöksadress:
Södra Allén 23C
59137 Motala

Kontakt:
Tel: 0706-690252
E-post: This is a mailto link

Se all info