Hoppa till sidans innehåll

Välj rätt kursnivå!


Det händer varje termin och på i stort sett alla kursnivåer att det finns deltagare som troligen avancerat upp lite för tidigt till en högre nivå. Det är bättre för både deltagaren själv, kursens övriga deltagare samt instruktörerna om alla är på rätt kunskapsnivå. Om inte så måste instruktörena välja på att repetera mer grunder, eller så struntar dom i detta och går vidare (Detta val skulle inte behövas göras om alla har rätt nivå).

Till grundkurser behöver man givetvis inte ha några förkuskaper alls. När man anmäler sig till fortsättningsnivåerna bör man läsa detta innan. Om man väljer att gå upp så kan man välja att även gå den tidigare kursen samtidigt så får man ytterligare träning av det man bör kunna, samt nytt på den högre nivån.

Och har man gått kurs i någon annan förening bör man ha i åtanke att man kanske använder en helt annan förningsteknik i buggkurserna i de olika föreningarna. Inom West Coast Swing så används samma förning överallt, men innehållet kan ändå skilja betydligt. I dessa situationer kan det vara bra att kontakta någon ledare för att kunna välja rätt kursnivå i vår förening. 


Följande text är hämtad från annan förening, men stämmer generellt överallt..Tänk på följande när du väljer nivå på kursnivå:

* Fråga dig inte bara vad du har lärt dig innan, utan främst: Hur bra är du på det du gör? Kan du utföra allt på ett bra sätt på socialdansgolvet?
* Det ska vara en självklarhet att gå kursnivåerna flera terminer innan du tar steget till nästa nivå. 
* Det finns generellt ett stort problem att många går vidare i nivåerna för snabbt. Detta ger grupper med ojämn dansnivå och gör det svårt att lära ut planerat material. Tänk på att ditt val påverkar gruppen och dina danspartners.
* Känner du dig osäker, välj den lägre nivån. Då kan du ta till dig mer av kursens material och få användning av det på socialdansgolvet.
* Nyckeln till att ha roligt på socialdansgolvet är att förstå och behärska grunderna i dansen. Bra grundläggande föra-/följateknik, väl genomförda grundsteg och ett fåtal turer är mycket mer uppskattat än många turer som utförs mindre bra.
* Dansnivå är ett mått på bl.a. din förmåga att föra/följa, kroppskontroll, rytmkänsla och förmåga att improvisera. Dansnivån är inte per automatik högre ju fler år du gått kurs utan beror på talang och tidigare erfarenhet av dans.
* Har du lite svårt för takt och/eller koordination av rörelse till musik? Välj en lägre nivå eftersom du där kan få igång din dans när allt material inte är nytt


Uppdaterad: 31 OKT 2018 00:37
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SDK Wetternbuggarna - Danssport
Medevivägen 61
59150 Motala

Besöksadress:
Södra Allén 23C
59137 Motala

Kontakt:
Tel: 0706690252
E-post: info@wetternbuggarna...

Se all info