Hoppa till sidans innehåll

Comp 1 kurs 2021

04 MAR 2021 22:00
Vill du börja tävla i skärmflyg? Du kanske vill lära dig hur tävlingar i skärmflyg går till bara på skoj. Eller varför inte förnya dina kunskaper i konsten att tävla. Gå in här läs mer och anmäl dig nu.
 • Uppdaterad: 04 MAR 2021 22:00

SFG & Smålands skärmflygklubb bjuder in till Comp1 kurs under ledning av instruktören & tävlingstränaren Gillis Bengtsson.

Anmälning är nu stängt men vi kan göra undantag. Hör av dig via mail innan kurs start senast 31/3.

Att åka på tävlingar är främst väldigt roligt, socialt och utvecklande för dig som XC pilot. Det finns inga prispengar (men ofta fina priser) och få piloter vet vem som är regerande världsmästare eller ens svensk mästare men tävlingsflygning är fantastiskt kul, lärorikt och ett väldigt smidigt sätt att få flyga XC under säkra och organiserade former.

På tävling flygs det inte i osäkra förhållanden och det ingår alltid vädergenomgångar och briefings av lokala gurus, körning till takeoff, och på de flesta tävlingar blir man även hämtad om man bombar, allt detta för en generallt väldigt prisvärd slant. De flesta XC piloter använder väldigt mycket strategi och tävlingstaktik på distansflyg, inte minst när man flyger mot waypoints eller ett bestämt mål. P2 + Comp1 behörighet är även krav för att som svensk pilot, få deltaga i tävlingar såsom t.ex. Sverige Cup, SM eller nordic Open eller vissa internationella tävlingar men det finns inget som hindrar att XC intresserade P1 piloter går Comp1 kurs men licensen fås först när P1 blir P2. För att kunna medverka i alla tävlingar ska man ha P2 + Comp2 (Comp2 kräver att man ha gjort SIV kurs)

Du som är P1 och planerar att snart bli P2 och vill börja tävla, har nu chansen att lära dig mer om hur tävlingar går till. Det är nämligen så att Smålands Skärmflygklubben och SFG kör en Comp1 utbildning, kursledare är Gillis Bengtsson.


För att få påbörja Comp1 kurs måste du ha minst P1 men du får inte din Comp1 behörighet förrän du blivit P2.

Gillis kommer även att dela med sig av sin stora erfarenhet när det gäller tävling men även hur man flyger effektivt, hur man stannar kvar i termik och vilka viktiga punkter man ska tänka på när man planerar sin tävlingsdag eller sitt XC flyg.
Det är bl.a. detta du kommer att få mer kunskap om:

 • Varför tävla ?
 • Hur går det till
 • En tävlingsdag
 • Att komma igång
 • Utrustning
 • Säkerhet & Risker
 • Stresshantering
 • Att flyga effektivt
 • Taktik
 • Träning

Även du som redan har Comp1 på brickan men vill fräscha upp dina kunskaper kan vara med. Det är dock så att vi prioriterar de som inte har Comp1 behörighet. Du som redan gått kursen får vara med i mån av plats.

Kursen kommer att hållas digitalt via ZOOM. Du kommer att få mail med länk och inbjudan till kursen några dagar innan kurs start. Kursen är upplagt på 2 tillfällen, varje tillfälle är på ca: 4 timmar inkl. rast.Vi vill att du anmäler dig senast 28 mars.

Kurs tillfällen är:

1 April kl 1800 - 2200

7 April kl 1800 - 2200

Gillis kommer även köra en praktisk del där man kan träna på att läsa instrument, flyga på TP/bana mm. Tid och plats kommer att beslutas under kursens gång.

Anmälning är nu stängt men vi kan göra undantag. Hör av dig via mail innan kurs start senast 31/3.

Så vad kostar det att gå Comp1 kursen? Du som är medlem i SFG eller SSFK betalar endast 400:-

Även du som inte är medlem i SFG eller SSFK kan anmäla dig. Då kostar kursen 400:- + 300:- totalt 700:- du blir då stödmedlem i arrangerande klubb.

Betalning sker till SFGs PG 199089-4 efter anmälan, när du fått bekräftelse på att du har fått plats på kursen. 

Vid betalning märk betalningen med ”Comp1, Ditt namn, Telefonnummer”. Är du inte medlem i SFG eller SSFK så vill vi gärna att du amger även vilken klubb du önskar bli stödmedlem i.

Med flyghälsningar

Mattias, Yaacov & Gillis

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Har du spelkort från Svenska spel?

Brukar du spela på lotto, stryktips eller oddset ibland?
Kanske något annat spel från Svenska Spel?
Läs här för att se hur du kan hjälpa klubben bli ännu bättre.
Eller Klicka på bilden ovan för att koppla ditt spelkort till SFG


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46709961991
E-post: styrelse@skarmklubbe...

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet!
Service, butik och skärmflygresor till världens alla hörn. Skärmflygkurser och tandemflyg.


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!Vi är Österlens skärmflygskola. Vi har Kurser, Tandemflyg, Resor och Prova på dagar i skärmflyg.