Hoppa till sidans innehåll

Spring Camp Boost Ed

14 JAN 2019 18:34
Fullbokad resa. Det är reservplats som gäller. Spring Camp hejdå och välkommen till Spring Camp Boost Edition! Efter 5 Spring Camp i Danmark testar vi i år ett nytt format.Den 29 maj är det dags för avresa!
  • Uppdaterad: 14 JAN 2019 18:34

Här kan du anmäla dig.

Allting har sitt slut och allting har sin början. De nya reglerna för utländsk utbildning i Danmark gör att det gamla formatet av Spring Camp går ur tiden och det nya kommer inflygande med lite nya tankar och idéer.

Allt är som vanligt fast inte = Boendet är även i år på Toftum Bjerge Camping men i år har vi uppgraderat boendet till 5 dubbelrum i deras nybyggda superfräscha lägenhet och även hyrt en storstuga som ligger uppe på själva hanget. Toftum Bjerge Camping ligger centralt vid ett av Limfjordens bästa hang samt i närheten till en uppsjö av hang runt Limfjorden och Västkusten. Får vi ostliga eller sydliga vindar drar vi över till andra sidan av Danmark och flyger.

Vi kommer även i år att utbilda, fast inte. Nya regler gör att vi inte får skola elever till hangbehörighet i Danmark med svensk instruktör, vilket är väldigt tråkigt, men utbildning och coachning kommer vara resans tema ändå.

Vi har valt att fokusera på att hur vi kan bli bättre och säkrare piloter på hang genom att lära oss olika tekniker med syfte att få bättre starter i mycket vind, topplandning, bedömning av flygställen och utveckla vår flygteknik i luften. Detta sker både genom teori och coachning i grupp samt personlig coachning i luften samt vid start och landning.

Vi har glädjen att få göra bekantskap med Essie Saadie, dansk instruktör och en av Danmarks bästa piloter. Essie har senaste åren varit drivande för att utveckla det danska utbildningsystemet och bedriver skolverksamhet genom Airwave Paraglider Club. Han flyger själv acro, motor, termik, hang och är den som utbildar flest piloter i Danmark. Essie är dessutom en grym pedagog och har alltid ett smil på läppen.

Essie kommer dels guida oss till rätt flygställe för dagen,köra teoripass och praktiska övningar men även personlig coachning via radio och öga mot öga. Detta gör han anpassat efter din tidigare erfarenhet. Inför resan kommer vi skicka ut en enkät till var och en så att du får beskriva dina kompetenser och vad du vill fortsätta lära dig mera om.

Vem passar resan för: Alla pilotgrader, men kravet är att du har hangbehörighet innan resan.

När åker vi: Kl 16.00 med Stena onsdagen 29/5. Hemkomst sent 2/6 (Kristi Himmelfärd)

Var bor vi: Toftum Bjerge Camping.

Vad kostar det: 3000 SEK inklusive boende (städning och sänglinne ingår),  transporter (bil & båt) och frukost.

Anmälan: Vi har totalt 16 platser. Din anmälan är bindande och sker via vårt formulär som öppnas för anmälan måndag den 21 januari kl 18.00.

Väder: Vi reser oavsett prognos. 4 flygdagar är det optimala.

Mycket Välkomna!

Georg, Erika & Essie

Skribent: Erika Jenneborn Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Har du spelkort från Svenska spel?

Brukar du spela på lotto, stryktips eller oddset ibland?
Kanske något annat spel från Svenska Spel?
Läs här för att se hur du kan hjälpa klubben bli ännu bättre.
Eller Klicka på bilden ovan för att koppla ditt spelkort till SFG


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46709961991
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet!
Service, butik och skärmflygresor till världens alla hörn. Skärmflygkurser och tandemflyg.


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!Vi är Österlens skärmflygskola. Vi har Kurser, Tandemflyg, Resor och Prova på dagar i skärmflyg.