Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gillis Bengtsson

Vattenlandning

2018-10-20 19:31
Har du alltid funderat på hur det känns att göra en oplanerad vattenlandning? Nu får du chansen att öva det skarpt under trygga former.
  • Uppdaterad: 2018-10-20 19:31

SFGs säkerhetsgruppen vill nu bjuda in dig som är medlem i klubben att öva vattenlandning på riktigt. Vi kommer att ha en instruktör som berättar vad som är viktigt att tänka på före flyget. Hur du ska tänka när du märker att vattenlandning är enda alternativet och vad du bör göra och tänka på när du väl hamnat i vatten.

När teori genomgång är avklarat turas vi om att ta på oss klubbens utrustning och hoppa i vattnet. Det kommer även att finnas en erfaren dykare som är beredd att hjälpa dig om du skulle misslyckas med att komma loss.

Du behöver inte ta med dig dina egna grejer. Vi kommer att ha några uppsättningar med selar och gamla skärmar som du får använda under övningen. För att övningen skall kännas så riktig som möjligt bör du vara klädd så som du är när du flyger. Du som vill kan ta med egen flytväst för att testa hur det känns att sitta i vattnet i selen med flytväst på.

Var: Frölunda kulturhus. Västra Frölunda.
När: Onsdag 5/12 kl. 20,00
Kom i tid så vi hinner öva så mycket som möjligt.

Du som vill vara med måste anmäla dig. Anmälning endast via formulär på hemsidan. Klicka här för att anmäla dig.

Hälsningar

SFG

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


Tävling under Flygsportsmässan i Nordstan är klar.

Förra veckans tävling under Flygsportmässan på Nordstan då vi lottade ut ett presentkort på ett tandemflyg från Äventyrscenter är nu avgjord.
Lycklig vinnare blir Marianne Aase från Göteborg som kommenterar beskedet: "Detta är ju helt sanslöst! Kan man verkligen göra sånt här när man är nästan 70 år?!?"
Jadå Marianne, det går alldeles utmärkt, stort grattis och lycka till med ditt livs upplevelse!

 


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet! Service och butik under samma tak! Hjälmar, variometrar och mycket mer alltid i lager! Kort leveranstid på skärmar. Skärmflygkurser och tandemflyg. Skräddarsydda skärmflygsresor till världens alla hörn. Ring Peder, 0705-416371


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!