Hoppa till sidans innehåll

Inställt PGA Covid19 Makedonien, Krusevo 2020

01 MAJ 2020 10:00
Häng med SFG till Makedonien för en vecka full med flyg i vacker miljö.
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 21:21

OBS* Anmälan till resan görs endast via formulär på klubbens hemsida. Anmälan öppnas 2020-05-01 10:00, då kommer det att finnas en länk till anmälningsformuläret. Anmälan är bindande. *OBS

Här kan du anmäla dig till Makedonien 2020

SFG anordnar återigen en resa till vackra Makedonien. Den här resan vänder sig till dig som har minst P1 på brickan och vill utvecklas vidare i dina färdigheter. Resans mål är att bli bättre på att flyga i termik, bli bättre på att flyga XC och lära dig flyga säkrare i bergsmiljö. Vi har två veckor bokade, du väljer första eller andra eller båda.

På plats i Krusevo guidas vi av Igor Todevski, före detta tävlingspilot med fina meriter som har flugit i GIN team och nu flyger för OZONE team. Han är även makedonsk skärmflyginstruktör med över 6 000 timmar under skärmen.
Igor kommer ha komplett genomgång på landningar och på startplatser och har full koll på väder och bästa flygstället för dagen. Han kommer att hjälpa oss på marken om det behövs och även flyga med oss och dela med sig av sin erfarenhet. Om det blir möjligt kommer han att dra med de som vill på långa distansflyg med guidning i luften via radio.

Vi kommer att flyga vid Ohridsjön och vid Krusevo, allt beroende på var vädret är bäst just för tillfället. Flyger du iväg på XC-äventyr så ingår även upphämtning.

Vi bor i den lilla byn Krusevo, ett par kilometer från den fina gräslagda huvudstarten som man når med bil hela vägen. 

         

Huset vi bor i har stor trädgård och fin utsikt över bergen, fritt WiFi ingår. Huset ligger i centrum av Krusevo inte långt från huvudgatan där det finns ett antal restauranger, caféer och enklare affärer. I boendepriset ingår både frukost och varierande lunchpaket.
           

I Makedonien handlar du med valutan Denar (1 Denar motsvarar ca 0,2 SEK) och alla priser är mycket låga både i butiker och på restauranger. Krusevo har flera bra restauranger och vi kommer äta både mycket och gott till priser som ligger långt ifrån vad vi är vana vid hemma i Sverige. Om det skulle bli dagar vi inte kan flyga finns det också en del annat man kan göra, Igor kommer naturligtvis även bistå med goda råd om vilka sevärdheter som finns tillhands. 

Makedonien innebär fantastisk flygning med normalt mycket goda möjligheter till bra termik och distansflygning. Vi reser utan svensk instruktör så resan är för dig som är erfaren och har minst P1 på din bricka. Vi har begränsat antal platser så här gäller det att anmäla sig snabbt för att säkra en plats på resan. För mer info om resmålet och Igors verksamhet, ta en titt på:

http://paraglidingmacedonia.com/

OBSERVERA
På grund av den rådande Corona-situationen kommer vi inte boka några flygbiljetter förrän vi med säkerhet vet att resan kan bli av. Detta innebär att det är omöjligt att i dagsläget förutsäga exakt resväg eller kostnader för flygresan (tidigare år har reskostnad T&R Krusevo inklusive transfer till och från hotellet landat på ca 5000 SEK per person). Av samma skäl måste man naturligtvis också vara medveten om att resan kan komma att ställas in, då naturligtvis med full återbetalning av anmälningsavgift. Men låt oss vara positiva och tro att eländet är över till juli och att vi kan åka!

Observera också att Makedonien inte är med i EU vilket gör att försäkringen vi har via SSFF inte gäller där. Innan resan behöver du därför titta igenom vilken reseförsäkring du har och vad som gäller vid eventuell skada i samband med skärmflyg. Vi vill starkt rekommendera att du kompletterar din försäkring för bästa möjliga skydd på resan. Läs mer om SSFFs försäkring och rekommendationer på: https://www.paragliding.se/Verksamhet/Licensutbildning/forsakring2019/

 

Reseinformation
Vecka 1: 2020-07-18 till 2020-07-25
Vecka 2: 2020-07-25 till 2020-08-01 

Flygresa och transfer (tidigare år har detta landat på ca 5 000) betalar du direkt till klubben. Boende och guidning 500 EUR per vecka betalas kontant på resmålet.

Anmälningsavgift 2 500 SEK betalas till PG 199089-4 eller med SWISH till 1235830856 när du fått bekräftelse om plats på resan.

OBS* Anmälan till resan görs endast via formulär på klubbens hemsida. Anmälan öppnas 2020-05-01 10:00, då kommer det att finnas en länk till anmälningsformuläret. Anmälan är bindande. *OBS

Skribent: Yaacov Neselrot

Har du spelkort från Svenska spel?

Brukar du spela på lotto, stryktips eller oddset ibland?
Kanske något annat spel från Svenska Spel?
Läs här för att se hur du kan hjälpa klubben bli ännu bättre.
Eller Klicka på bilden ovan för att koppla ditt spelkort till SFG


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Anders Johansson, Carlmarks väg 72
44633 Älvängen

Kontakt:
Tel: +46708756365
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet!
Service, butik och skärmflygresor till världens alla hörn. Skärmflygkurser och tandemflyg.


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!Vi är Österlens skärmflygskola. Vi har Kurser, Tandemflyg, Resor och Prova på dagar i skärmflyg.