Hoppa till sidans innehåll

Så kan det gå till när styrelsen reser


Styrelse resa till Hvittingfoss

Helgen vecka 14 hade SFGs styrelse sin årliga arbetshelg. I år valde vi att åka till Hvittingfoss i Norge. Tanken med en sådan resa är att lära känna dem nyinvalda styrelsemedlemmar och att kunna ha längre tid att diskutera saker i lugn och ro. Självklart följer skärmen med, den följer ju med på alla resor, och om vädret är bra så blir det flyg.

I år hade vi många punkter på agendan. Eftersom bilresan tar en stund så passade vi på att avhandla några av punkterna redan i bilen på väg mot Hvittingfoss. Efter ett kort stopp för mat och för att inhandla frukost till kommande dagar, anlände vi sent på fredags kväll till vårt boende strax utanför Hvittingfoss. När alla har installerat sig satt vi oss i soffan och fortsatte igenom agendans punkter till sent på små timmarna.

photo_2016-04-14_22-01-13

Genom en kontakt, en SFGare med Norge anknytning, fick vi reda på att OPK, Oslos skärmklubb planerar att åka till Gaustatoppen, Telemarks högsta punkt som ligger på dryga 1800 meter. Vi gav oss iväg tidigt nästa dag och var på den slingrande vägen upp mot toppen redan klockan 10,00. Natten innan hade det snöat 30 cm och nu var vägen upp glashalt, det var vi inte beredda på. Vi kom inte längre än halvvägs när hjulen bara slirade och bilen gled okontrollerat och oroväckande.
Vi lyckades vända bilen, åkte ner till byn och efter en stund hittade vi en mack som sålde snökedjor som passade vår hyrbil. Med kedjorna på, ungefär kl. 12 var vi framme vid heisene. Norrmännen hade skrivit att ”heisene öppnar klockan 10" på Facebook eventet så vi trodde det var en vanlig skidlift men vi misstog oss rejält. Det var ett litet "tåg" inne i berget som tog oss till toppen. Vi fick vänta över 2 timmar på vår tur eftersom "tåget" tar bara 10 personer åt gången, 4 tåg i timman. De körde lite fortare nu när det var så mycket folk som ville upp, annars går det bara 3 tåg i timmen.

Oslo klubben hade tur nummer 12 och vi fick tur nummer 22. När vi kom upp på toppen, efter en intressant tåg tur i berget, var alla från OPK i luften. Vinden hade vänt och ökat och nu blåste det 8,5 s/m. Det var bara att konstatera, vi missade flygfönstret.photo_2016-04-14_22-02-58

Vyn från toppen var magnifik. Många norrmän passade på att gå på tur uppför berget i stället för att vänta på tåget, så det var hur mycket folk som helst där. Vi fick erkänna oss besegrade av vädermakterna och tog tåget ner igen.
Här kan du se en film med flyg från Gaustatoppen samma dag. 

På vägen tillbaka mot Hvittingfoss passade vi på att avhandla ännu flera punkter som stod på agendan. Vi jobbade på bra och avverkade merparten av agendan. Efter en god pizza och en after-nästan-flight öl åkte vi till stugan för att fortsätta diskussionerna kring agendan. Det var en lång dag och alla var ganska trötta så det blev en tidig sängdags.

Under frukosten kom det mail från vår kontakt från den lokala Hvittingfoss klubben. Det var några lokala piloter som ska träffas vid landningen på Stokkelia. Bara en kvart efter att vi städat klart och checkat ut var vi framme, I god tid.

Eftersom vi var framme i så god tid innan alla andra skulle komma, satt vi i bilen och gick igenom de sista punkterna på den gedigna agendan, Vi blev klara lagom till det att de lokala piloterna kom.

Efter att vi samordnade logistiken kring körning och bil placering åkte vi upp till start. Vi möttes av en fin, stor och öppen start mot öster. Vinden var svag och rakt på, för det mesta. På avstånd kunde man se de fina molnen som skvallrade om att termiken kom allt närmare.

20160410_112248

Vi var 5 svenskar och lika många norrmän. Alla flög, en del lyckades fånga termiken och andra landade och åkte upp för ännu ett flyg. Skönt att äntligen få flyga.
Klockan har hunnit bli mycket och vi beslöt oss att börja hemfärden. Vi hade lite jobb kvar att göra och alla ville komma hem i lagom tid. På färjan mellan Horten och Moss klubbade vi igenom agendan och alla beslut protokollfördes. Sedan var det bara att låta vår chaufför, Andrew ta oss hem.

En härlig helg i gott sällskap där vi hann med mycket styrelse jobb och lite flyg.

För styrelsen

Yaacov

Uppdaterad: 31 DEC 2017 17:56 Skribent: Yaacov Neselrot
E-post: This is a mailto link

Har du spelkort från Svenska spel?

Brukar du spela på lotto, stryktips eller oddset ibland?
Kanske något annat spel från Svenska Spel?
Läs här för att se hur du kan hjälpa klubben bli ännu bättre.
Eller Klicka på bilden ovan för att koppla ditt spelkort till SFG


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46709961991
E-post: styrelse@skarmklubbe...

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet!
Service, butik och skärmflygresor till världens alla hörn. Skärmflygkurser och tandemflyg.


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!Vi är Österlens skärmflygskola. Vi har Kurser, Tandemflyg, Resor och Prova på dagar i skärmflyg.