Hoppa till sidans innehåll

Säkerhetsgrupp SFG


På initiativ av Finn Madsen har SFG beslutat tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram förslag till åtgärder för hur vi tillsammans ska kunna höja riskmedvetenheten och därmed säkerheten på våra flygställen. Gruppen består av medlemmar i SFG:s styrelse i samarbete med tre mycket erfarna och namnkunniga instruktörer i form av Finn Madsen, Fredrik Gustafsson och Peder Dyrsén.

Som ett led i projektet kommer bl.a. Flygguiden på SFG:s hemsida att ses över och här behöver vi er hjälp med fakta och information. Tanken är att vi ska ta fram en basmall för vilken information som är relevant som sedan ska fyllas upp med all tänkbar data för respektive plats. Dels naturligtvis basfakta som hur man hittar dit, vilka startriktningar som gäller o.s.v. men lika viktigt mer abstrakt information av typen "tips för bästa flyg" och inte minst "att tänka på" ur säkerhetssynpunkt, kunskaper som en pilot med lång erfarenhet av platsen besitter men som normalt inte går att hitta någonstans utan som idag överförs från "mun till mun". Det är också den typen av information som bör ligga till grund för vilken kompetens och erfarenhet som rekommenderas för respektive plats, snarare än vilken nivå man har på sin licensbricka.

Andra tankar i projektet är också dels samordnade balanseringspass och dels organiserade genomgångar på plats på de olika flygställena, liknande de hangvandringar som genomfördes för ett par år sedan och även här gäller att vi i förlängningen behöver er hjälp för att hitta lokala experter för de olika flygställena.

Projektet samordnas av undertecknad och så snart vi tagit fram en mall för önskad information för våra flygställen kommer vi kontakta den eller de personer vi i styrelsen tror oss känna till som experter på olika platser. Om du själv känner att du har bra koll på ett specifikt ställe eller vet någon annan som har det så tipsa gärna!

Anders Johansson, SFG

Uppdaterad: 27 SEP 2018 14:51 Skribent: Anders Johansson
Epost: This is a mailto link

Har du spelkort från Svenska spel?

Brukar du spela på lotto, stryktips eller oddset ibland?
Kanske något annat spel från Svenska Spel?
Läs här för att se hur du kan hjälpa klubben bli ännu bättre.
Eller Klicka på bilden ovan för att koppla ditt spelkort till SFG


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46709961991
E-post: styrelse@skarmklubbe...

Se all info


aventyrscenter
Nästan 20 års erfarenhet!
Service, butik och skärmflygresor till världens alla hörn. Skärmflygkurser och tandemflyg.


 rpmsport_sfg_webb
Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!Vi är Österlens skärmflygskola. Vi har Kurser, Tandemflyg, Resor och Prova på dagar i skärmflyg.