Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Personuppgifter - GDPR

 

Hej segelflygare!
Den nya EU-förordningen GDPR, "General Data Protection Regulation", som ersätter personuppgiftslagen gäller så klart även oss. Nedan en sammanfattning över hur klubben hanterar personuppgifter.
Viktigt att tänka på för var och en är att inte sprida uppgifter från medlemsregistret. Uppgifterna ses i MyWeblog under Verktyg och Medlemslista. Du kan själv under din profil (nedpil under ditt namn) och Inställningar begränsa en del av vilka uppgifter som ska synas där. Vill du inte alls finnas med så kan vi avmarkera dina uppgifter ur medlemslistan. Hör av dig i så fall.
Hälsar styrelsen genom sekreteraren.
/Roger Cato

 

Information om personuppgifter i Segelflygklubben i Karlstad
• Styrelsen är ansvarig för de personuppgifter som behandlas i föreningen.
• Vi hanterar de uppgifter medlemmar lämnar i sin medlemsansökan.
• Uppgifterna används för att admininstrera föreningsaktiviteter.
• Vi delar uppgifterna med Segelflyget genom IdrottOnline för de medlemmar som är anslutna via vår klubb.
• Uppgifterna finns i bokningssystemet MyWeblog samt IdrottOnline och kan ändras av medlem.
• Medlem kan i MyWeblog välja vilka uppgifter som ska synas i medlemsregistret.
• Administratör kan på anmodan helt dölja medlem från medlemsregistret.
• Uppgifterna raderas när medlem begär utträde och flygkontot i MyWeblog har nollställts.
• Klagomål över hanteringen kan lämnas till Datainspektionen.

 

Datainspektionen har/hade specialanpassad information för föreningar på denna länk: https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-foreningar-och-sma-organisationer/
Uppdaterad: 03 FEB 2019 15:37 Skribent: Roger Cato
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SFK Karlstad - Flygsport
Mats Henriksson, Södra Bryggeri 25
66341 Hammarö

Besöksadress:
Segelflygklubben i Karlstad, Våldalen 570
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708444252
E-post: This is a mailto link

Se all info