Hoppa till sidans innehåll

Drifting


Skönheten i sladden avgör

Drifting är att åka snyggt på sladd. Farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. Istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan, och hur brett bilen sladdar. Publikens ovationer vägs också in i bedömningen.

Ursprungsland för Drifting är Japan, där man tävlar i en rad olika klasser. Där kan det vara en, två eller så många som sex bilar samtidigt på banan. Här hemma kördes de första tävlingarna 2005, och banorna kan vara allt från några kurvor, till en hel racingbana. Underlaget är alltid asfalt och bilen ska vara försedd med vanliga radialdäck.

I den lägre klassen (Modified) går det bra att tävla med vilken bil som helst, bara föraren har godkänd hjälm och heltäckande klädsel. Det är först i den högre klassen (Proint), som det blir krav på säkerhetsbur i bilen och overall.

Det ultimata fordonet har drivningen bak och en turbomatad motor där fram. Med god viktfördelning är den lätt att sladda genom hela banan.

SHRA har ca 25 aktiva förare i föreningen, och inte minst med många toppförare som under 2016 befann sig bland de allra främsta i sverige (bl.a SM-silver av Joakim Grahn 2016).

Senaste året har vi fortsatt många förare, men tyvärr inte lika representerade i SM-serien, men däremot deltagande i många fristående serier som exempelvis Gatebil Drift, Gymkhana Drift etc.

Uppdaterad: 19 MAR 2017 16:26 Skribent: Josef Zetterberg
E-post: Adressen Gömd

Hemmavinsten

Postadress:
SHRA Jönköping - Bilsport
Ravinenvägen 13
55305 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@shra-jonko...

Se all info