Hoppa till sidans innehåll

Peter Rung om "Idrott, normer och manlighet" 2/12

11 NOV 2019 14:59
I samband med den nationella temaveckan "En vecka fri från våld" i Blekinge bjuder vi in till en öppen och kostnadsfri föreläsning med Peter Rung i Karlshamn den 2 december.
  • Skapad: 11 NOV 2019 14:59

När Peter Rung var 14 år började han spela i A-laget i den lokala fotbollsklubben. Peter är, precis som mängder av svenska killar, fostrad i en fotbollskultur där hierarkin i laget är tydlig och där vägen till status ofta är att falla in i en hård jargong.

Idag föreläser Peter om förändringsarbete – om manlighet och maskulinitetsnormer inom idrotten, om kultur, våld i nära relation, civilkurage och främjande av trygghet och hälsa.

Peter Rung har arbetat med Svensk Elitfotbolls uppförandekod och samverkar för närvarande med Färjestads BK och Östersunds FK.
Insidan boxen är Peters melodi. Samla dina allierade, inventera resurserna och var förändringen du vill se! Du-nu-där du är!

Hör också ett lokalt exempel kring hur Norrevångsskolans Skol-IF med hjälp av SISU Idrottsutbildarna utbildar och diskuterar med sina ungdomar kring ämnena normer, jämställdhet, jargong, våld och machokultur - med syfte att förhindra oschyssta attityder, värderingar och handlingar inom idrotten i synnerhet – men även i samhället i allmänhet.

Tid och plats:
Måndagen den 2 december, kl 17.30-19.00 i Lokstallarna, Karlshamn.

Föranmälan:
Föranmälan gör du här
230 platser. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla!

Kontakt:
Sofia Swartz, e-post This is a mailto link, tel 0708-280142

Föreläsningen arrangeras av Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna och är en del av programmet under ”En vecka fri från våld” i Blekinge. Under hela dagen 2 december arrangeras
utställningar och föreläsningar i Lokstallarna i Karlshamn.

Arrangörer av mötesplatser är Region Blekinge i samverkan med samtliga kommuner, Länsstyrelsen Blekinge och länets kvinnojourer. Hela programmet hittar du här: https://u.to/C7qsFg

Skribent: Sofia Swartz
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: blekinge@sisuidrotts...