Hoppa till sidans innehåll

Ny medarbetare

29 JAN 2016 10:52
Anna Samelius är ny på SISU Idrottsutbildarna Gotland och kommer arbeta som idrottskonsulent.
  • Skapad: 29 JAN 2016 10:52

Vi ställde några frågor till Anna:


Välkommen Anna!
Tack så mycket!

Är du gotlänning eller fastlänning? :) 
Jag är född på ön, men flyttade härifrån när jag var 12 år och kom tillbaka 2001 med min lilla familj. Nu bor jag tillsammans med min sambo och yngsta dotter i Hörsne.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har en bakgrund inom Svenska Röda Korset, där jag arbetat med bl.a. föreningsutveckling, internationella samarbeten, mänskliga rättigheter, diskrimineringsfrågor och social verksamhet. Har även erfarenhet från eget företag med projektarbete och förstudier av olika slag.

Vad har du för idrottsliga bakgrund?
Som barn provade jag alla idrotter jag bara kunde prova med mer eller mindre framgång. Ville spela fotboll och hängde med storebror på träning, där det skulle tränas nickar. Hade ont i huvudet en vecka efter, för att ingen talade om att man skulle nicka med pannan och inte ovansidan av huvudet - den karriären blev kort. Likaså bowlingkarriären, där jag nog mest la klotet i rännan.
Pingis, friidrott, orientering och konka hästrygg var nog mina starka sidor, även om kast med liten boll inte var min gren. Simning, nja där gick pappa före och viftade med en tia, då tog sig envisa Anna hela vägen, men inte var det snyggt.
I ungdomsåren blev det orientering mer och mer, medan intresset för hästar och ridning fortfarande utgjorde en stor del av min fritid. Gymnasiet blev på riksidrottsgymnasium i orientering och en ganska stark juniorkarriär hann jag med.
De senaste 12 åren har jag varit ledare och tränare i orientering i Visborgs OK, samtidigt som jag jobbat mycket ideellt med att visa alla delar inom vår idrott för våra ungdomar. Har även suttit i Svenska orienteringsförbundets styrelse.

Vad kommer bli dina arbetsuppgifter?
Jag kommer framför allt att arbeta med delar av det projekt GI har med jobb- och utvecklingsgarantin samt mångfaldsfrågor, som Idrottskonsulent.  Jag ser fram emot att få jobba med idrottsföreningarna och att vi tillsammans utvecklas och utvecklar idrotten på ön!


Vad brinner du för inom idrotten?
Jag brinner för allas rätt att vara med och att idrott bygger på att det ska vara kul, spelar ingen roll om man vill elitsatsa eller motionera. Fick en oerhört fin kommentar från en äldre ungdom som jag haft i min grupp, men som nu elitsatsar på annan idrott och är med oss när hen kan. Kommentaren var: "Anna du sa ju alltid att det viktigaste är att det är kul. Jag tyckte aldrig det för jag ville ju vinna.  Jag träffar nu en idrottspsykolog som bad mig ringa in det viktigaste för mig för att lyckas och då insåg jag att det viktigaste är att det är kul!"

Lycka till!

Tack!

Skribent: Sandra Ohlson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: sisu.gotland@gotspor...