Hoppa till sidans innehåll

Idrotter enas om samsyn och samverkan

2019-12-10 11:29

Höstens Idrottsforum i Varberg samlade ledare från hela länet för två fullmatade dagar. På fredagen undertecknades en unik överenskommelse för halländsk idrott: ”Samsyn och Samverkan, idrott Halland” handlar om att barn och unga ska kunna vara aktiva inom flera idrotter – utan att behöva välja.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 11:29

Under hösten har Hallands specialidrottsdistriktsförbund (SDF) arbetat med överenskommelsen ”Samsyn och Samverkan, idrott Halland”. Liknande överenskommelser finns sedan tidigare i andra delar av landet. Men när halländska specialdistriktsförbund (SDF) nu undertecknar överenskommelsen tar de ett historiskt steg för halländsk barn- och ungdomsidrott.

− Det känns jätteroligt att vi har kommit hit. Överenskommelsen om samsyn och samverkan är första steget och samtidigt det stora steget i att enas om ett vägval och en gemensam grundsyn. Därifrån arbetar vi vidare och jag vet att fler idrotter planerar att ansluta till överenskommelsen, säger Åsa Agmyr, idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna och Hallands Idrottsförbund, som varit processledare i det halländska samsynsarbetet.

Vad utmärker överenskommelsen i Halland?

− En viktig och utmärkande del är i Samsyn och Samverkan idrott Halland är att både individuella idrotter och lagidrotter är med, där flera idrotter av tradition har verksamhet året runt, säger Åsa Agmyr.
Hittills har elva idrotter skrivit under överenskommelsen men det ska bli fler! Är ert specialdistriktsförbund intresserat av att jobba för samsyn och samverkan inom halländsk idrott?

Ta kontakt med Åsa Agmyr, idrottskonsulent, tel: 0703-414003, This is a mailto link

Här är idrotterna som undertecknar överenskommelsen:

Hallands Fotbollförbund
Hallands Bouleförbund
Hallands Innebandyförbund
Hallands Handbollförbund
Hallands Bowlingförbund
Svensk Tennis Syd
Göteborgs Ishockeyförbund
Hallands Friidrottsförbund
Hallands Ridsportförbund
Hallands Skyttesportförbund
Westra Sveriges Basketdistriktförbund

Här signeras Samsyn och Samverkan, idrott Halland

Läs samsynsdokumentet här:


Därför arbetar vi med Samsyn och samverkan
Strategi 2025 är idrottsrörelsens mål för livslångt idrottande i förening, med fem utvecklingsresor. Vi arbetar tillsammans med föreningar och förbund mot målen i Strategi 2025, med att inkludera, engagera och inspirera fler att idrotta längre i förening - gärna hela livet! 

• En ny syn på träning och tävling.
• Den moderna föreningen engagerar
• Inkluderande idrott för alla
• Jämställdhet för en framgångsrik idrott.
• Ett stärkt ledarskap.

Skribent: Lotta Tarenius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link