Hoppa till sidans innehåll

Möt våra nya kollegor Per och Daniel!

2019-06-03 15:49

SISU Idrottsutbildarna och Hallands Idrottsförbund förstärker med två nya idrottskonsulenter. Per Johansson och Daniel Nicholson utgår från Varberg och kommer att stötta föreningar med såväl goda samtal kring värdegrund, som utbildning och utveckling − med folkbildningen i fokus. Här berättar de lite mer om sig själva...
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 15:49

Per Svensson
Per Johansson känns kanske igen från Falkenbergspolitiken. Nu tar han sig an en ny roll som idrottskonsulent. 


Vem är Per "Politikerper" Johansson?

− Jag är en samhällsengagerad 35-åring med väldigt stort idrottsintresse, inte minst för motorsport, fotboll och bordtennis. Mitt eget idrottsutövande ledde aldrig till några större idrottsliga framgångar, men jag har istället valt att engagera mig i styrelserummet. Nu senast som vice ordförande i Falkenbergs Bordtennisklubb. Jag har också många år varit aktiv inom politiken i Falkenberg, bland annat som ordförande för Kultur- och fritidsnämnden med ansvar för just idrott och föreningsfrågor, därav smeknamnet ”politikerper”.
Utöver idrotten så är musik, resor och konserter ett stort intresse. Lediga dagar går vinylspelaren på högvarv.

Vad lockade dig till jobbet som idrottskonsulent?

− Eftersom jag alltid varit väldigt idrottsintresserad, där folkbildning och föreningsengagemang är en naturlig del av min vardag så kändes det som ett drömjobb när annonsen om idrottskonsulent dök upp. Jag har lärt mig så oerhört mycket genom alla olika föreningsuppdrag och engagemang som jag haft och jag vill gärna vara med och stärka den halländska idrotten i en ny roll.

Som ny på jobbet... Vad förväntar du dig? Och vad händer härnäst?

− Till en början med så handlar det om att skapa kontakter och besöka samt lära känna alla de föreningar som jag skall arbeta tillsammans med. Jag kommer vara placerad i Varberg och ta över mycket utav det arbete som Morgan Bengtsson har gjort, så går jag bredvid och försöker lära och ta till mig så mycket information som möjligt av honom och alla andra idrottskonsulenter och kollegor. Det kommer bli många föreningsbesök den närmsta tiden och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla engagerade föreningsmänniskor runt om i Halland.

Vad tar du med dig från din tidigare yrkesbakgrund in i den nya rollen?

− Från politiken har jag med mig ett väldigt stort tålamod och förståelse för att framgång når man när man blir bra på att kompromissa. Det är när alla får vara med och bidra utifrån sin förmåga som vi når störst framgång. Vi gör varandra bra.
Det svenska starka föreningslivet som är byggt på ideellt engagemang är något vi måste värna. Det skall vara lätt och roligt att vara med i en förening. Då måste föreningslivet ha bra förutsättningar och utvecklingsmöjligheter.
När jag jobbade med ett demokratiutvecklingsprojekt i Sydafrika tillhörde problemlösning vardagen, och då började jag också arbeta efter ledorden ”det finns inga problem, bara utmaningar” Det ordspråket bär jag alltid med mig.

Vi är en organisation som brinner för det ideella engagemanget. Vilket är ditt förhållande till idrottsrörelsen. Har du själv en idrottsbakgrund?

− Jag har så länge jag kan komma ihåg varit medlem i flera olika föreningar. Både kultur, politik och idrottsföreningar. Fotboll i Stafsinge IF, Tennis i Tröingebergs Tennisklubb, styrelseledamot i Falkenbergs bordtennisklubb mm. Utöver det har jag ett stort intresse för motorsport och är sedan barnsben trogen supporter till Westham. Många har säkert också sätt mig på läktaren när Falkenbergs FF spelar sina hemmamatcher då jag sälla missar en hemmamatch. Jag har (förutom skolmästare i bordtennis) varken guldmedaljer eller pokaler att visa upp i bokhyllan, men jag bär alltid med mig den lärdom, glädje och gemenskap som jag fått vara del i genom idrottsrörelsen.

Här hittar du kontaktuppgifter till Per JohanssonDaniel Nicholson 
Daniel Nicholson är ny idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna och Hallands Idrottsförbund.

Vem är Daniel Nicholson?

− Jag är en svengelsk landsortsbo på 27 år från Folkared (som ligger på gränsen mellan Varberg och Falkenberg). Jag har ett stort intresse för idrott, mat och dryck – då gärna med alla tre i kombination!

Vad lockade dig till jobbet som idrottskonsulent, med ansvar för värdegrundssatsningen Värdefullt?

− På Örebro Universitet och i rollen som introduktionsansvarig jobbade vi mycket kring frågor om värdskap, värdegrund och trivsel. Genom detta ideella engagemang tändes en liten gnista hos mig, jag ser rollen som idrottskonsulent och projektet Värdefullt som ett stimulerande och utvecklande arbete för mig själv att fortsätta jobba kring dessa typer av frågor. Med idrotten som ett stort intresse hos mig såg möjligheten till både nytta och nöje i arbetet - det blev ett måste att söka tjänsten helt enkelt!

Som ny på jobbet... Vad förväntar du dig? Och vad händer härnäst?

− Än så länge har jobbet mest handlat om att försöka bli klok på alla pusselbitar som finns inom organisationen. Både jag och Per har fått möjligheten att ta del av andra idrottskonsulenters arbete genom skuggning och har fått en inblick i hur en vardag kan se ut. Vi kommer fortsätta att hänga med ut i föreningslivet men det blir succesivt mer fokus på projektet Värdefullt för min del.

Vad tar du med dig från din tidigare yrkesbakgrund in i den nya rollen?

− Jag jobbade tidigare på en högstadieskola och bär med mig många erfarenheter från läraryrket in i rollen. Att skapa goda relationer tror jag är ett måste för att lyckas i rollen som lärare och även som idrottskonsulent. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med människor och för människors hälsa och utveckling genom föreningslivet.

Vi är en organisation som brinner för det ideella engagemanget. Vilket är ditt förhållande till idrottsrörelsen. Har du själv en idrottsbakgrund?

− Jag har ägnat mig åt volleyboll i 15 år och kommer nyligen från en roll som coach. Jag har alltid haft ett stort engagemang i föreningslivet. Jag upplever att allt mitt tidigare engagemang har genererat mer glädje och energi än det någonsin kunnat ta ifrån. Därför ser jag fram emot att få hjälpa till att skapa och dela dom fantastiska upplevelserna jag själv har fått från idrottsrörelsen!

Här hittar du kontaktuppgifter till Daniel Nicholson

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link