Hoppa till sidans innehåll

Stäm träff med Forumteatern i sommar!

2019-06-04 13:33

Nu är det hög tid att boka in er förening för ett besök av Forumteater i sommar. Under sex veckor kommer en grupp med feriearbetande ungdomar i idrottens tjänst att möta flera tusen barn i hela länet. Årets ämne handlar om rörelseglädje och hur våra och andras förväntningar kan förvandlas till stress och press. Som alltid är det publiken som styr handlingen.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 13:33

”Min andra idrott” är en kampanj från Riksidrottsförbundet som handlar om rörelseglädje och vikten av att testa flera olika idrotter för motorisk utveckling och livslångt idrottande. Rörelseförståelse ger barn och unga förutsättningar att vilja, våga och kunna utvecklas och växa inom idrotten – vilken nivå de än satsar på. Samtidigt pratar vi om riskerna med tidig specialisering och de krav, från föräldrar, ledare och från en själv, som kan skapa negativ stress och psykisk ohälsa. Det är viktiga frågor i fokus när forumteatern ger sig ut på årets sommarturné.
Läs mer om #Min andra idrott

Det finns fortfarande lediga tider så missa inte att boka in Forumteater till er ordinarier verksamhet eller sommaraktivitet, det kan vara ett arrangemang som en cup, ett sommarläger eller bara en sommarsamling för föreningens medlemmar.

− Vi kommer till er och vi vill gärna möta såväl ledare som barn och föräldrar! Forumteatern är ett pedagogiskt verktyg där publiken styr handlingen. De får själva ta ställning till den scen som spelas upp och hur de vill ändra situationen. Det är det som är styrkan i att använda forumteater som metod, säger Emelie Elfsberg, idrottskonsulent på Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna och projektledare för Forumteatern.

Här hittar du kontaktuppgifter till projektledare Emelie Elfsberg

Om Forumteatern:
Forumteater är en studiesatsning från SISU Idrottsutbildarna där frågor om kamratskap och bemötande tas upp i dramatiserad form för att aktivera barn med ledare och vuxna, ute hos föreningar runtom på idrottsplatser i Halland. Publiken driver handlingen framåt och hittar olika lösningar på de vardagliga situationer som spelas upp.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Emelie Elfsberg
Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna
This is a mailto link
070-286 71 13

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link