Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETER HOLGERSSON

Idrottsforum om moderna föreningar

2019-09-11 16:19

Idrottsforum är höstens stora mötesplats för den halländska idrottsrörelsen. Under två fullmatade dagar på Varbergs Stadshotell 22-23 november fyller vi på med kunskap och goda samtal på temat: "Den moderna föreningen engagerar"
  • Uppdaterad: 11 SEP 2019 16:19

Idrottsforum 22 − 23 november 2019
Tema: Den moderna föreningen engagerar

Kostnad för konferensen, inklusive kost och logi är 400 kr. Du anmäler dig här!Föreläsare:

Troed Troedsson, författare, föreläsare och analytiker
”Kan man förenas utan förening?”
Går det att skapa ett föreningsliv som faktiskt tar sin utgångspunkt i hur människor är i stället för hur vi tycker de borde vara? Ja, bara vi förstår att föreningens mening är dess verksamhet, inte dess former.

Valbart seminarium: Kristian Persson, författare till ”Skapa talang 2.0”
Är talang medfött? Kan du bli en mästare? Vad är det egentligen som gör att vissa människor når längre än andra? Kristians föreläsning är lika relevant oavsett om du är tränare, ledare eller idrottare.

Mikael Blixt, Unicef ”Barnkonventionen och idrotten”
UNICEF Sverige vill bidra till att öka kunskapen och stärka efterlevnaden av barnkonventionen i den svenska föreningsidrotten. Man fokuserar särskilt på barnkonventionens fyra grundprinciper; barns lika värde, barnets bästa, barns rätt till liv och utveckling samt barns rätt att uttrycka sin åsikt och få den respekterad.

Föreningsexempel Borens IK!
Valbart seminarium: Borens IK har utnämnts av Östergötlands Fotbollförbund till ”Årets barn- och ungdomsförening”. Fått pris för ”Årets innovation” och utmärkelse för sitt jämställdhetarbete genom ”Fill the Stadium”.

Inledningstalare: Sandra Hidgård, distriktsidrottschef
”Engagemang för utveckling”

Engagemang är viljan att åstadkomma något tillsammans. Sandra Hidgård pratar om hur vi tillsammans genom folkbildningen lägger grunden för det engagemang som krävs i bygget av framtidens föreningar.Här hittar du inbjudan. Sprid den gärna i din förening!

 

SDF-dialog i samband med Idrottsforum

I samband med Idrottsforum bjuds även förtroendevalda fråh Hallands SDF in till en dialog om Strategi 2025, arbetet med Samsyn Halland och frågor i tiden för halländsk idrottsrörelse. Här hittar du inbjudan till SDF-dialogen. 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link