Hoppa till sidans innehåll

Vi är där när idrotten lär


 

SISU Idrottsutbildarna finns i hela Sverige

Vår verksamhet har tre ben där folkbildningen är stommen i vår verksamhet. Vi är idrottens studieförbund, här står individens behov i centrum. Folkbildning handlar om att få människor att välja utveckling efter eget behov. Ett studieförbund ska få människor att växa.

SISU Idrottsutbildarna som studieförbund

Vi utbildar idrottsföreningarna. På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. Våra distrikt jobbar med specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna. Vi har 21 distrikt som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige. Under 2010 arbetade vi med cirka 8000 föreningar och 72 olika idrotter och medlemsorganisationer.

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. På riksplanet har vi också ett omfattande kurs- och konventprogram. Vi genomför utvecklings- eller utbildningsprogram, vi medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare.

Så här arbetar vi

SISU Idrottsböcker

Vårt förlag är det andra benet i verksamheten. SISU Idrottsböcker arbetar med att tillsammans med idrotten ta fram material som bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten. Du kan läsa mer om förlaget på sisuidrottsbocker.se

Bosön Idrottsfolkhögskola

Vårt tredje verksamhetsområde är folkhögskolan. Bosön Idrottsfolkhögskola ska vara en väg in i idrotten för den som vill arbeta med idrottsföreningar och förbund, som exempelvis utvecklingskonsulent. Idrottsfolkhögskolan har även en kursverksamhet och kan utföra utbildningar på uppdrag av våra medlemsorganisationer.
Du kan läsa mer om Bosön Idrottsfolkhögskola på bosonifhs.se

 

Uppdaterad: 17 JUL 2019 10:43 Skribent: Lotta Andersson
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: halland@sisuidrottsu...