Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Svedman Hudik Hockey - Värdefullt

Hudik Hockey satsar Värdefullt

28 SEP 2012 14:55
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland har under hösten 2012 gjort överenskommelsen med Hälsinglands Ishockeyförbund att samverka i distriktet gällande idrottens utbildningssatsning VÄRDEFULLT och har båda skrivit under avsiktsförklaringen för vad detta ska innebära.
  • Skapad: 28 SEP 2012 14:55

Hudik Hockey - Värdefullt  Hudik Hockey - Värdefullt
 

Foto: Stefan Svedman

Hudik Hockey har tagit satsningen vidare och gett SISU Idrottsutbildarna utbildningsuppdraget att utbilda A-lagets spelare i idrottens värdegrund.

Idén är att låta A-lagsspelarna jobba med fadderverksamhet i de yngre barn- och ungdomslagen för att prata om värdegrundsfrågor.

Klubben tar ett moraliskt ansvar i att jobba med dessa viktiga frågor i förebyggande syfte och på köpet får man får en personlig utveckling och växande för både A-lagsspelare, barn och ungdomar, en god effekt med en starkare klubbkänsla och skapar en medvetenhet för de mjuka frågor som värdegrunden innebär.

” - Det känns tryggt att ha en sådan stark samarbetspartner bakom fadderverksamheten som SISU Idrottsutbildarna Hälsingland. Vi på Hudik Hockey hade aldrig klarat denna resa om inte SISU hade bidragit med sin kompetens inom utbildning samt värderingsfrågor. Våra A-lagsspelare är idoler och föredömen för barn och ungdomar i Hudiksvall, därför är det inspirerande att se att de uppskattar utbildningen och att de ser framemot att förmedla idrottens värdegrund ner till barnen och ungdomarna i Hudik Hockey”, säger Fredrik Jönsson, försäljnings- och marknadsansvarig Hudik Hockey.

Parallellt med detta arbete kommer även tränare och lagledare att jobba med materialet ”Liraren och laget” med sina barn och ungdomar 10-16 år – ett material speciellt framtaget till lagidrotter som vill ha en röd tråd i sin barn- & ungdomsverksamhet med teman som ex. Att vara kompis, Rent spel, Kost och Framtidens ledare.

SISU Idrottsutbildarna hoppas att det goda exemplet från Hudik Hockey sprider sig vidare till fler föreningar i Hälsingland!
 

Vill Du och Din förening veta mera om satsningen VÄRDEFULLT och hur Ni också kan arbeta med detta kontakta Din lokala utbildningskonsulent.

Vardefullt_stampel_Gul sned

 

Skribent: Ingela Nilsson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
Box 523
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: +46104764850, +46104764850
E-post: This is a mailto link