Hoppa till sidans innehåll


Foto: CARL SANDIN

Efterlysning: Föreningar som vill medverka i CHAMP

16 SEP 2019 15:52
”En modern förening engagerar” är en av de utvecklingsresor som den svenska idrottsrörelsen påbörjat med sikte mot 2025. Men vad innebär det att vara en modern förening? Det vill vi samtal med några föreningar om i en workshop.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 15:52

Syftet med workshopen är att fånga upp goda exempel som görs ute i den norrbottniska idrotten.  I samtalen tittar vi på hur en modern förening arbetar eller kan arbeta. Det handlar både om organisation och hur verksamheten är utformad för att passa nutidens människor. 

Fredag den 15 november kl 16.00-20.30 bjuder vi in till en workshop på Idrottens Hus i Luleå för att ta till vara på föreningarnas erfarenheter och tankar.

Workshopen riktar sig till:

  • Föreningar som kommit en bit på vägen i arbetet kring den moderna föreningen
  • Föreningar som är intresserade av att modernisera sitt arbetssätt/sin verksamhet

Intresseanmälan senast den 5 oktober

Känner du och din förening att det skulle vara spännande att delta? Skicka en intresseanmälan till This is a mailto link senast den 5 oktober. Därefter kommer ett urval bland intresserade föreningar att göras.

För att det ska bli bra dynamik och givande diskussioner ur många perspektiv ser vi helst att deltagande föreningar representeras av flera personer.

Vad är CHAMP?

Bakgrund

Sedan våren 2019 ingår Rikidrottsförbundet i ett projekt som heter CHAMP och som drivs av ENGSO (European Non-Governmental Sports Organisation). Med avstamp i den gemensamma utmaningen att allt färre européer väljer att idrotta, framför allt inom den organiserade idrotten, syftar CHAMP-projektet till att ta fram stöd för en modernisering av den organiserade idrottsrörelsen. Moderniseras i form av organisation men också i fråga om verksamheter, dvs frågor som ligger väldigt nära våra utvecklingsresor "den moderna föreningen engagerar" och "ny syn på träning och tävling". Förutom Sverige ingår ytterligare sju partnersländer i projektet.

Målet för projektet är att, genom en forskningsöversyn och insamling av goda exempel i alla partnerländerna, ta fram ett utbildningsverktyg och material för spridning av goda exempel.

Sverige har valt att ta avstamp i utvecklingsresan ”En modern förening engagerar”.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link